Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Výběrové řízení, firma nekomunikuje

Jestli jsi zelenáč, časem se otrkáš. Jsou třeba firmičky, kde bych si ani nechtěl opřít krumpáč o zeď a dělají větší obstrukce, než kdybych se ucházel o pozici CEO ve Velké Modré nebo v Malé Měkké. Že se neozývají je naprosto normální. Mně se taky stalo, že v jedné firmě se vymlouvali, že majitel je zrovna někde v (_!_) a bez něj to nemohou rozhodnout. A ozvali se až po nějakém čase, že mohu nastoupit, ale to už jsem zařezával jinde, tak jsem (upřímně, bylo mi to fakt líto) zalitoval, že už jsem jinde, mám tam zařízené i ubytování a že svého rozhodnutí určitě budu litovat (a taky, že jsem litoval).
S tou firmou co jsem tam nastoupil to bylo taky zajímavé. Dal jsem kamsi inzerát a ozvala se forma odněkud zdaleka, nadnárodní, říkal jsem si, že nemá cenu, abych tam na výběrové řízení jezdil, stejně mne nevezmou a jak bych tam vůbec dojížděl, ale když mám čas, tak se tam pojedu podívat, aspoň zjistím, jak takové výběrové řízení vypadá. Byl jsem v klidu, o nic mi nešlo. A pozapomněl jsem na to. A po nějakém krátkém čase se ozvali, že jestli ještě mám zájem, tak mohu nastoupit. A pak jsem tam rok pobyl.
Taky se mi stalo, že jsme se ucházel o zaměstnání v jisté firmičce, párkrát jsem tam volal, furt tam nebyl kdosi, kdo o tom měl rozhodnout, když jsem se přímo zeptal, zda to místo co ho inzerovali potřebují obsadit, tak prý ne a ten inzerát dali proto, kdyby se o to místo ucházel někdo od konkurence a přinesl s sebou štos objednávek.
BTW: V IT je IMHO už teď mnoho povolaných a málo vyvolených, teď je to módní obor.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat