Šikulové
Vždycky, když na něco podobného narazím, říkám si, na co asi ten umělec (ne)myslel. Jasně, každý občas udělá nějakou minelu, ale někdy zůstává rozum stát. Spokojeně našpricovat(?) tak, jak na přiložené fotografii... jak se může dotyčný nezarazit?
Taky občas objevujete díla, která vytvořil jedinec, který si v rámci rodiny mozkovou buňku tak maximálně půjčuje?
Možná už jsem to tu někdy někde postoval, ale klidně znovu. Tohle jsem natrefil v jednom místním vietnamským hadroobchodě, kterej zřídili po vyklidivší bance. Zapojení osvětlení na schodišti. Prostě se s tím neserou, hlavně že to svítí.
Jo, tak to mám taky ještě jednu podobnou. Ono by to asi bylo ok, kdyby nebylo potřeba zapojit stropní ventilátor (to jsou ty káble natvrdo z vnitřku zásuvky ven do pryč). Takové "dočasné" řešení...
Mi se náhodou ty dva obrázky (i ten Prasakův) líbí, protože "pachatelé" těch činů používají metodu "ŽÁVES".
Zoufalá doba žádá zoufalé činy!
ŽÁdnné VElké Sraní
Další stupeň této metody je VŮŽAS.
Dnešní nová doba si žádá nové myšlenky, nové, rozhodné činy!
Jo, ty obrázky by tomu odpovídaly.
Ty obrázky rozhodně nepovažuji za plod současné doby, takový bastle se vlečou s lidstvem od dob, kdy jsme začali používat první nástroje. Zato draví a dynamičtí manažeři, panečku, to by i Herodes koukal, jakej je vlastně lidumil!
Právě. Bastlilo se i dříve. Tak nějak bych řekl, že čím jižněji a východněji, jsou lidé v tomto směru kreativnější
říkáme u nás: řemeslo, braň se!
Kdysi jsem jel na návštěvu k rodičům své (tehdy ještě budoucí) manželky a viděl jsem, že v koupelně mají zásuvku na pračku přidělanou k umakartu izolepou. Jako elektroinženýrovi mi to nedalo, sehnal jsem si dva šroubky a přidělal jsem ji pořádně. Prý (budoucí) tchán nebyl rád - on sliboval už pár roků, že to jednou přidělá sám.
To ses tedy neuvedl nejlépe Udělat hned na první dobrou z tchána vola
Získal si tchyni, silnějšího spojence.
neřekl bych. dáma nesmí nechat padnout krále. to jarouš neudělal šťastně. měli to s tchánem udělat spolu. tak by z toho vybruslil. ale člověk se pořád učí.
Prostě klasika - pro dobrotu na žebrotu.
Jiný kraj, jiný mrav.
Známý (brigádničil nějakou dobu v Irsku jako zedník-obkladač) mi vykládal, že tamní standard je přibít elektrikářskou krabici na zeď hřebíkem a nějak zapojit.
Reálie z USA (Pittsburgh, klidnější část, cca 4km od downtownu) v příloze.
Někde na iDnes, nebo na Lidovkách, jsem četl článek, něco jako zápisky našich lidí v zahraničí, že na ostrovech jsou obecně s řemeslama na štíru, zmiňovali tam především stavebnictví.
Nebyl tam náhodou i rozbor zda je stav důsledkem
a) nedostatkem řemeslníků z Polska
b) přebytkem řemeslníků z Polska?
Jeden nový.
Vizuální hlásič poruchového stavu.
Instalováno na novém stroji prošpikovaném elektronikou, který má ovládání řešeno v modu opičí obsluhy - každý zásah v případě poruchy je nutno potvrzovat na jednom z displejů ovládání s přesně definovaným postupem. Mnohokrát tedy odstranění poruchy trvá kratší dobu, než proklikání se potvrzovacím hlášením. Pro matadory zlý sen.
Bohužel, zastavení jednoho z klíčovým elektromotorů dávkování prášku systém identifikovat neumí, přestože např. každé ne zrovna staré auto umí identifikovat prasklou žárovku a umí ji nahlásit...
Bonusem je, že právě tato závada je pro obsluhu na stavu výrobku velmi těžko včas identifikovatelná, drahá - výrobek stává se okamžitě zmetkem - "ta vzducholoď letí".