Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sledujete psychicky naruseneho greckeho premiera?

EU nie je o nejakych dotaciach. Kalousek ako vacsinou povedal polku pravdy. Ceska republika mozno prijala z EU 400mld, ale kolko do EU vlozila uz nehovori. Ta ciastka by ta mozno nemilo prekvapila.
Pointa EU je vsak o nieco inom a to hlavne ekonomicke vyhody pri importe, exporte, niektore staty tazia zo spolocnej meny. Ludia by sa mohli zamysliet nad tym, ci by mobilni operatori znizili nekrestanske ceny roamingu a dat v zahranici az na sucasnu uroven. Napriklad nasi operatori su vyrazne drahsi ako rakuski a kopec ludi sa buduci rok, ked sa planuje zaviest volanie v zahranici v domacich cenach prejst na zahranicne simky. Operatori sa uz dnes snazia branit a zavadzat fair user policy, ale aj tak to bude zaujimave sledovat, hlavne ako dopadnu pripadne sudne spory.
A volania su len jeden z pozitivnych prikladov, mozeme si uviest aj dalsie a vyznam EU by sa ukazal este jasnejsie. Treba si uvedomit, ze CR je podobne ako SR exportna republika a v pripade, zeby bola CR mimo EU jej hospodarstvo by slo do kytek a bola by len otazka casu keby sa priemysel presuval do inych EU krajin (napriklad k nam). Nie je tajomstvom, ze niektore investicie CR utiekli aj kvoli chybajucemu euru, ale to ludia naladeni proti euru nespominaju. Nie je tajomstvom, ze Slovensko dobieha CR v hospodarstve a nezlomilo nas euro ako mnohi predpovedali, naopak dlho drzany kurz koruny, kde CZ prevysovala SK o 30% klesol na dnesny teoreticky (kedze korunu uz nemame) 10% rozdiel.
Staci sa pozriet okolo...kolko vyspelych statov sveta nie su v ziadnom spolku, spolocenstve alebo sa silne neviazu na silnejsi stat? Vsetci sa zdruzuju v nejakych spolkoch, pretoze vedia, ze sami nepreziju, to len tu par ludi zije vo svete, kde ma stat-solitaire nejaku sancu na prezitie.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat