Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sledujete psychicky naruseneho greckeho premiera?

Tak problém je, že jsme se buď nepochopili, nebo jsi si záměrně vybral jen a pouze tu část "přispívání do eráru", která mi vadí nejméně. Jinak řečeno, nevadila by mi vůbec, kdyby bylo více zodpovědnosti přeneseno na občana. Tzn. povinné pojištění rozhodně, ale v nějaké základní podobě, tak, aby byla zajištěna základní péče za minimální odvody a zbytek nechť se každý buď dopojistí, nebo si našetří. Myslím si, že ve zdravém právním státě (jinak se ani nemá smysl o tom bavit, že), kde by byla minimalizována korupce a fungovala by zdravá konkurence by nebyl problém si zajistit péči, která mi bude plně vyhovovat (viz Kanada nebo Austrálie) s tím, že ten základ budu mít zajištěný. Dnes je to pouze nenažraný moloch do kterého se sype a sype právě z toho "povinného lupu", všichni máme to samé a pokud někdo chce něco víc, jde to jen pomocí úplatků...

Já se ale bavím o sociálním pojištění a daních (všech, 15% daň z přijmu je minimum, celková sdružená daňová kvóta je ale k zblití), kde jsem si jist, že pokud mi stát nechá jen na sociálním v kapse 5000kč měsíčně (a to by mu ještě docela dost zbylo, podle mého úsudku), nechci po něm v důchodu ani korunu a sám se dokážu zajistit na stáří tak, že se budu mít jak prase v žitě... To se ani nebavím o dalších daních, jak jsem zmínil.
Zkrátka, pokud ti přistane na účtu od zaměstnavatele 20tyček, tak státu z tvého místa jde skoro dalších 20 a překvapuje mě, že je stále tolik lidí, kteří mu za to ještě tleskají a cpali by mu ještě víc. Převážně sice peníze těch druhých (neříkám, že zrovna Ty), ale pořád věří, že pár zmrdů, kteří se před volbami tváří, jako by sežrali šalamounovo hovno se o jejich vlastní peníze postará líp, než oni sami... (u lidí, kteří od "státu" více berou, než mu dají je takový postoj logický a nemůžu jim to mít za zlé...)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat