Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sledujete psychicky naruseneho greckeho premiera?

Ano chapes to spravne, Grecko si drzia preto, ze veria v zazrak a ze sanca dostat z Grekov prachy je vyssia ak zostanu v EU. Vsetkym okrem greckej vlady, ktora deklaruje opak je jasne, ze Greci padnu s drachmou na hubu do roka a do dna. Nielenze im nepojde zahranicny obchod, pretoze budu mimo EU, nikto si uz nekupi ich statne dlhopisy, co je najbeznejsi nastroj statov ako financovat svoj chod.
Ale uz sme do nich nastrkali tolko prachov, dali im tolko sanci a penazi, ze uz aj najvacsiemu optimistovi musi byt jasne, ze to nema zmysel. Navyse Greci sa spravaju tak typicky grecky...to nie my sme na vine, teda sme, ale len trosku a na vine ste vy, ze ste nam pozicali a neboli ste schopni za nas vyriesit nase dlhove problemy.
Toto vsetko sa dalo tusit uz na zaciatku, ja sam som bol proti eurovalo, pretoze mi to pride ako zbytocne prazdne a drahe gesto.
Samozrejme EU sa boji lavinoveho efektu, ze zacnu odchadzat dalsie krajiny z EU, ale preco by to preboha robili? Ze v EN par politikov vykrikuje, ze odide z EU? Takych ma predsa kazdy stat, neverim, ze im tam take nieco prejde, pretoze vacsina ludi pocituje, ze im je v EU dobre.
Ano Grexit bude boliet, niekoho viac niekoho menej, ale umele drzanie Greckav EU boli este viacej.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat