Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Sledujete psychicky naruseneho greckeho premiera?

Ano, prave Francuzsko, Spanielsko a Taliansko, ktore teraz najviac tlacia EU, aby dalej s Grekmi rokovali. Nemecko je proti navrhu Francuzska odpustit Grekom cast dlhu, cim by dostali velmi pravdepodobne dalsiu pozicku z MMF.
Navyse Grecko je relativne velky obchodny partner Talianska, takze ak Greci krachnu (co je iste, ze krachu, otazka je len kedy) tak Taliani utrpia dvojnasobne.
Nicmenej najviac utrpi Grecko, pre Taliansko to nie az tak strategicky partner ako su Taliani pre Grekov, takze tipujem, ze ako prvych sa budu Greci snazit uspokojit Talianov. Problem je, ze Greci nemaju ani na fungovanie statu, nieto este na splacanie dlhov.
Zaujimave bude, co spravia Greci ak im dojdu za par dni eura, co je dnes uz vlastne iste, pretoze nemaju takmer ziadnu hotovost.
Je tu totizto prakticka moznost, ze Grecka narodna banka zacne eura tlacit sama (ma tu moznost), cim porusi sice vsetky dohody, ale je to take typicke Grecke riesenie.
Bol by som aj rad keby to Greci spravili, myslim, ze po tomto poruseni zakladnych dohod by sa s nim uz nikto viac nebavil a zostali by izolovani.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat