Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Osviencim - Arbeit macht frei

kdesi tajne organizoval sikovny Goebels, pretoze ako manipulator sa osvedcil viac ako dobre.

Myslíš tým, že to on zariadil, aby sa to písalo v celosvetových médiach? Až taký šikovný myslím nebol.
Inak, ani ja si nemyslím, že sa jednalo o jeden zjednotený židovský kongres, bližšie k pravde sú asi drobné židovské organizácie, židovské média, rabíni či bohatí jednotlivci, ktorí vyhlasovali bojkot nemeckého tovaru. Mená niektorých sa dajú dohľadať, napríklad vplyvnou osobou v tomto bojkote bol Samuel Untermeyer.

Uz to tu odznelo, nechapem, kde sa berie nenavist ludi voci Zidom

Túto otázku si aj ja kladiem, prečo všade, kde sa objavili Židia, ich nenávideli. Babylónske zajatie, vyhnanie z Egyptu, prenasledovanie Židov v Rímskej ríši, v kresťanskom stredoveku (veď aj Ježiš ich nenávidel, a to bol vraj aspoň sčasti Žid), pogromy na východe Európy až nakoniec to vyvrcholilo k holokaustu. A to som veľa príkladov vynechal. Asi chyba nebude len v tých, čo ich nenávidia, niekde bude ten dôvod, prečo ich rozdielne kultúry v rozdielnych časových obdobiach nenávidia. Mali sme tu počas histórie Ugrofínov, Moslimov, Mongolov, Turkov, ktorý nás priamo napádali, ale najväčšiu nenávisť schytajú vždy Židia. Väčšinou sa bránia, že preto, lebo im obyčajní ľudia závidia inteligenciu, peniaze, vinia ich zo svojho neúspechu, bla bla bla... Čo im také mohli závidieť významné osobnosti rôznych národov ako Štúr, Neruda, Tolstoj, úspešný skladateľ Wagner, filozofovia, panovníci, milionár Henry Ford bol riadny antisemita (čo už len ten im mohol závidieť? z akého neúspechu ich viniť?). Všetci im pripisujú rovnaké negatívne vlastnosti a to sa títo páni ani nestretli. Som toho názoru, že Židia si svojim arogantným, nemorálným správaním môžu za nenávisť voči nim sami.

Musime sa stale delit a kastovat na laviciarov, praviciarov, mohamedanov,. krestanov a Zidov? Nie sme len ludia? Dobri, lepsi, horsi?

To by bolo pekné, ale muselo by to byť iniciované aj z druhej strany.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat