Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Osviencim - Arbeit macht frei

To, ze zidovske banky (ktore?) sposobili velku hospodarsku krizu je rovnako usmevne ako tvrdit, ze za sucasnu krizu tiez mozu nejake entity v pozadi, co je dnes jedna z najpopularnejsich spikleneckych teorii.
A ten clanok z novin? No jo to je na dlho, je to vlastne jedina zbran, ktoru radi protistrana pouziva. Len v skratke. Clanok nie je podpisany, nespomina sa tam jedine meno konkretneho signatara, odvolava sa na napriklad na britksych zidov, ktory mali stretnutie az o 2 neskor. Otazka je, aki Zidia vlastne vypovedali vojnu Nemecku, ked ziadna Judea geograficky neexistovala. Ok, takze to bol nejaky kongres, kde boli aj organizacie, ktore oficialne prisli az o 2 neskor a vsade sa konali masivne demonstracie, o ktorych sa inde akosik nepisalo...atd.
Takisto ekonomicky bojkot Nemecka mal smiesny vplyv na Nemecku ekonomiku a bol dodrziavany uz zo strany samotnych Zidov minimalne.
Je zaujimave, ze Jishuw, co bol predchodca Izraela na uzemi Palestiny oficialne vyjednaval s Nemeckom o odsune Zidov z Nemecka, co mi vzhladom na ten celosvetovy bojkot pride ako divne Tebe nie?
Ono sa dnes uz tazko dopatrat pravdy, logicky predpokladam, ze hlavne vplyvni Zidia na zapade sa pokusali organizovat nejaky bojkot, ci ekonomicke sankcie proti Nemecku, ved nenavist fuhrera proti ZIdom bola verejna. Ale kludne si viem predstavit, ze vyhlasenie vojny Nemecku neexistujucim zidovskym zoskupenim bola sucastou propagandy, ktoru kdesi tajne organizoval sikovny Goebels, pretoze ako manipulator sa osvedcil viac ako dobre.
Uz to tu odznelo, nechapem, kde sa berie nenavist ludi voci Zidom, ja ziadne osobne ani nepoznam, mozno aj poznam a ani neviem, ze je Zid, respektive, kto je vlastne Zid? Potom zidovskych rodicov, co clovek vyznavajuci ich nabozenstvo? Som Zid znamena byt automticky sucast celosvetoveho sprisahania voci ludstvu? Musime sa stale delit a kastovat na laviciarov, praviciarov, mohamedanov,. krestanov a Zidov? Nie sme len ludia? Dobri, lepsi, horsi?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat