Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Osviencim - Arbeit macht frei

po převzetí moci v roce 1936.

Mimo si trochu ty, Hitler prevzal moc v roku 1933, úplnú moc v 1934. Inak áno, ony zberné tábory, pracovné tábory, či ako si ich nazveme, mohli vznikať už od toho tridsiateho-tretieho. Väznení boli najprv komunisti, politickí odporcovia, homosexuáli, mentálne postihnutí. Ťažko povedať, aké podmienky tam mali, predpokladám, že vtedy ešte nie také hrozné, Hitler si to vtedy ešte nemohol dovoliť. Na židov si vtedy tiež ešte nemohol dovoliť siahať, NS režim bol spočiatku dokonca závislí na židovských bankách, dajme tomu, že si Židia viedli normálni život, i keď určite so strachom z budúcnosti. Prenasledovanie židov sa začalo r. 1935, Židia sa sťahovali do ghiet, až v roku 1942 sa rozhodlo, že budú deportovaní do táborov.

První vyhlazovací tábor (tedy přímo určený k likvidaci lidí) vznikl už v roce 1941.

Toto je trochu problematické hovoriť o vyhladzovacích táboroch. Skôr by som povedal, že sa jednalo o pracovné tábory. Keby ich chceli čisto iba vyhladiť, stačilo by to spraviť niekde na opustenom mieste guľkou do čela (či iným spôsobom aby sa neplytvalo guľkami), nemuselo by sa obťažovať s deportáciami. Navyše, pre ľudí, ktorých by chceli vyhladiť, by asi nezriaďovali bazén, kantýnu, bordel, divadelnú sálu a futbalové ihrisko, ako písal dole cejna. Či ty vlastne nepripúšťaš, že by tam také niečo mohlo byť, že? Napríklad aj Bergen-Belsen bol, teda pre ľudí ako ty ešte stále je, dlho považovaný za vyhladzovací tábor. Po plynovej komore však ani stopy, nakoniec sa ukázalo, že to bol vlastne záchytný tábor pre židov, ktorí mali byť za výmenu za nemeckých rukojemníkov posielaní na západ do bezpečia. Problém nastal, keď tábor bol preplnený, zlá hygiena= šírenie týfusu + bombardovanie zásobovacej železnice spojencami= smrť.

v koncentrácích zemřelo "pouze" 2,7 milionu židů

No to je už lepšie, najprv si písal, že ich 6 miliónov umrelo len v táboroch :-D.

Samotný počet je irelevantní

Možno pre teba, ale pre židov určite nie. Keď vyhlásiš niekde verejne, že ich 6 miliónov určite nepomrelo, odsúdia ťa za zľahčovanie či rovno popieranie holokaustu. Prečo to tak musí byť len v súvislosti so židmi? O hladomore na Ukrajine sa uvádza číslo 3-6 miliónov obetí, prečo u židov to musí byť exaktne 6 miliónov a basta, diskusia o tomto čísle je protizákonná. Inak, u židov je číslo 6 miliónov veľmi obľúbené. Používali ho už aj predtým. https://www.radioislam.org/islam/english/revision/six_million_myth.htm Židia radi upravujú realitu tak, aby z toho vyšli ako najviac ukrivdený národ.

z velké židovské obce v našem městě přežilo jen pár neúplných rodin

Nemôžeš si byť istý, že naozaj neprežilo, možno imigrovali do Palestíny a teraz ich potomkovia terorizujú pôvodných obyvateľov Palestíny. To, že o sebe nedali vedieť, neznamená, že neprežili.

Ještě jsi mohl napsat, že židi si za to mohli sami, a bylo by to dokonalé.

Čiastočne je to tak, koledovali si o to, hneď, čo prišiel Hitler k moci, vyhlásili Nemecku ekonomickú vojnu, bojkotovali nemecký tovar. Stáli za hospodárskou krízou Weimarského Nemecka, čo sa im nakoniec vypomstilo, keďže to priviedlo na scénu Adolfa, stáli za zrodom boľševizmu a o niečo podobné si koledujú aj dnes, keď sa pozrieme na to, čo robia v Palestíne.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...