Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Islám v České republice nechceme!

Ano tiez poznam taku a poznam aj opacny pripad, a preto si nedovolim tvrdit, ze by nejakej vacsine nepomohla ani vychova v socialne zabezpecenej rodine.
Naopak si myslim, ze keby vyrastam v nejakej osade, som denne tercom pohrdania a na okraji spolocnosti, ked vsade okolo seba vidim, ze sa kradne, klame a ze vsetci okolo ziju zo socialnych davok nebudem ani ja iny. Budem rovnaky pokial ma nieco neosvieti a nevzopriem sa svojmu osudu. Ale kolko % ludi sa vzoprie osudu?
Je blbost tvrdit, ze nieco je v genoch zavislych na rase,, ze to rasa, ci narodnost sposobuje, ze si taky aky si.
Hlavne prostredie, v ktorom vyrastas na teba posobi, ale nie je samozrejme zarucene, ze napriek obrovskej snahe sa nakoniec takyto jedinec nepoklzne. Je malo prikladov, ked deti z dobre zabezpecenych a situovanych rodin kradli, lupili, ci vrazdili, alebo sa z nich stali podvodnici? Myslis, ze vsetci vo vazeni su zo socialne slabeho prostredia?
Je problem stretnut chuja v znackovom obleku a drahom aute?
O rase sa polemizovat neda, je to hlupa teoria, nicim nepodlozena.
O com sa polemizovat da je genetika, konkretneho jedinca. Sami psychiatri su v tomto rozdeleni a dodnes sa hadaju, co posobi na clovke. Jedna z velkych ceskych kapacit (meno mi bohuzial vypadlo) raz povedal, ze ked zacinal si myslel, zepovahu cloveka ovplyvnuje na 80% vychova, zvysok genetika. Dnes, ked konci karieru si mysli presny opak. Ano su to skusenosti cloveka, co ma profesuru z psychiatrie, ej to kapacita, ale su to skusenosti jedneho cloveka. Je teda tomu naozaj tak, ze sme predurceni nasimi genmi a vychova je defacto zbytocna?
Mne sa logika brani tomuto vysvetleniu, pretoze clovek kona vacsinou podla vzorcov spravania a tie ziskava prave vychovou, geny ho uvplyvnuju v ovela mensej miere.
A samozrejme je blbost tvrdit, ze nase geneticke odchylky v rasach sposobuju rozdiely a rozdeluju nas na lepsie a horsie, vyssie a nizsie a podobne.
A na zaver priklad z rise psov, najdlhsieho veku, najodolnejsi voci chorobam, najinteligentnejsi psi byvaju bastardi z ulice, sprosti miesanci, krizom krazom cez cely psi genofond.
Naopak, vsetkych majitelov cistrokrvnych psov s papiermi, ktorych poznam maju(li) vacsie, ci mensie problemy so svojimi milacikmi.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat