Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Islám v České republice nechceme!

Ako pise Karel skus okrem nastudovania jednej knihy preniknut do problemu aj hlbsie.
V prvom rade si pozri fotky mumie. ZIadne cervene vlasy, ok ludom sa vlasy pocas zivota menia, takze kaslema na fotky. Takze ako to cele vzniklo?
U Ramzesa II nasli v korenoch vlasov mikrospoicke ciastocky prirodneho cerveneho pigmentu, z coho usudili, ze mal cervene vlasy. Vyskum robili 4 laboratoria, takze ho spochybnovat nebudeme. Ihned na to sa objavila teoria, ze bol leucoderm, cize biely clovek zo zaciatku skor prirovnavany k Berberom. A teraz pride ten bombonik ako sme sa dostali k nordickej rase.
Hitler sa pokusal pocas svojho vladnutia dokazat, ze nordicka rasa je ta nadradena a kedze mal velke slony k mysticizmu z Nemecka vychadzali rozne teorie. Jednou z nich je teoria, ze faraoni boli nordickej rasy, cize defacto Nemci;o).
Nemci si spravili kopec antropologickych merani na zaklade, ktorych si stanovili typicke crty pre nemecku(nordicku) rasu a z nejakeho dovodu ich teoriu potvrdil aj svetovo uznavany australsky profesor Dart, ktory sa primarne venoval vykopavkam v Afrike a okrem ineho objavil Australopithecus africanus. Takze Nemci mali "dokaz", ze faraoni boli vlastne ich predkovia a ze su nadradena rasa, ktora ma vladnut svetu, pretoze Ramzesova lebka vykazovala antropologicke znaky nordickej rasy. Uz teda nielen beloch, nielen cervene vlasy (mohl by to byt Ir, ze;o)), ale rovno Nemec;o).
Na margo tohto vyzkumu mozem uviest protiteoriu senegalskeho profesora Diopa, ktory naopak tvrdil, ze Ramses II bol urcite negroidneho typu, aj ked tam uznavam, ze ma trosku viac trhlin a pride mi osobne kusok derava.
Musel som zmazat cast mojho prispevku, pretoze by bol straaaasne dlhy, toto je tema na dlho, ale vo finale chcem len podotknut, ze su to len teorie, ktore nie su podlozene tak pevno ako si myslis.
Co je fakt, ze sa nasli zvysky cervenho farbiva so sklonon ku blond, a aj preto sa obcas pise, ze bol skor blondak ako rusovlasy.
Podla niektorych ide zvysky henym pripadne inych farebnych derivatov.
P.S. Za mna osobne, mne Ramzesova lebka pride skor negroidna ako nordicka a aj preto moc tymto novym teoriam neverim. Nehovoriac o tom, ze vsetky vznikli v na zaciatku 30 rokov, kedy Hitler hladal po celom svete dokazy o nadradenosti arijskej rasy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat