Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Islám v České republice nechceme!

Ale já přece řeším roli EU. Přijímání jinověrných uprchlíků přece je pak ještě horším řešením, které je vykoření z jejich prostředí.

Co je podstatné - nechci jim nabízet hodnoty, ale PŘÍLEŽITOST. Problém muslimských zemí je nízká míra vzdělanosti, vysoká míra militarizace a samozřejmě extrémní pauperizace. V okamžiku, kdy dáš chudým a nespokojeným lidem majetek, moc nad vlastním životem a příležitost se vzdělávat a žít, získáš tak střední třídu. Lidi, kteří nebudou chtít bojovat, šířit svou víru mečem a ohněm, ale naopak zachovat svůj statut, což se vylučuje s násilnými akcemi. Samozřejmě to nebude platit na 100% populace, ale bude to drtivá většina, která si ty své extremisty už pohlídá. Čemu budou věřit, a jaké modlitebny stavět, to je naprosto irelevantní, každé náboženství je v tomto zcela ohebné.

A myslím si, že většina muslimů je dnes stejně vlažných, jako je u nás vlažných křesťanů.

Takže z mého pohledu je to něco, co má násobný potenciál, jak omezit příliv uprchlíků do Evropy, jak místním zvýšit řivotní standard a zároveň stabilizovat region. Navíc to povede k eliminaci extremismu (tedy přesný opak, co si myslí fleg)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat