Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Islám v České republice nechceme!

naše hodnoty nejsou univerzální, ale tyto hodnoty tvoří ve svém důsledku onen blahobyt, který ti chudí chtějí, a do kterého se snaží migrovat.

Možná jsem byl špatně pochopen - ale já nechci nikomu nic cpát. Moje idea je taková, že na pobřeží EU anektuje kus území v africké zemi typu Libye (ano, to není košer, ale lepší řešení mě nenapadá) a na něm pomůže vystavět infrastrukturu, do které se mohou přistěhovat všichni kdo chtějí, za předpokladu, že budou fungovat jako v evropské zemi. Tedy kupříkladu: žádná šaría, žádné náboženské vládnutí, žádná anarchie. Naopak ano pro místní "ústavu", lokální volby, školní docházka, povinnost platit daně a poslouchat místní policii. K tomu jim dopomáhej EU ;-)

Nejsem si jistý, že to bude fungovat, v podstatě je to takový africký Matrix, ale určitou šanci tomu dávám, protože věřím tomu, že spousta lidí v těchto zemích už má po krk žití v bídě a nejistotě. Třeba to skončí prázdným měste(čke)m á-la Potěmkin, ale taky to může mít takový úspěch, že se to rozjede úplně samo. Minimálně ale EU bude moci říct, že něco reálného udělala, ne jen cpala zdroje do černé díry.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat