Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Islám v České republice nechceme!

Tohle jsem četl už před celkem dlouhou dobou, bude to možná deset let. Možná víc, nevím. Šlo o to, že do nějaké lokality v Africe, zřejmě tedy ne přímo někam do pouště, přijeli učit rybníkáři od nás. Já si už fakt nepamatuju podrobnosti, jestli to byla nějaká oficiální akce, nebo jestli to bylo soukromé, nevím.
Nějaké větší kaluže tam měli, tak je upravili, vybudovali tam nějaké sádky, či co - já rybníkářství nerozumím - nasadili "násadu". Vysvětlili místním, jak se o to starat, jak to nenechat zarůst rákosím, jak se postarat o celé to hospodářství, jak zajistit potomstvo těch ryb etc etc. Přesně podle toho přísloví "dej hladovému rybu... nauč ho rybařit...." A odjeli.
Přijeli za rok a našli černoušky, jak sedí kolem prázdného zarostlého rybníka. Ryby vylovené a sežrané, sádky prázdné, nikdo se kromě samotného lovení o nic nepostaral.
Je to strašně dlouho, co jsem to četl, možná někdy v devadesátkách v Reflexu, nebo tak nějak. Možná je to urban legend, ani to nemůžu vyloučit.
Já nechci tvrdit, že nemá cenu to zkoušet pořád dokola. Pořád lepší, než tam vozit jídlo na hotovku. Ale aby to nedopadlo, jak s trpaslíkama ze Tří veteránů, co to s lidma zkoušej po milion šestý. Trochu mi to s tím městem přijde podobné.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat