Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem EURO

To nemyslis vazne snad:-).
Pomstychtivost? Uplne normalne pravidla. Si v EU mas vyhody (bezcolne obchodovanie, menej byrokracie, volny pohyb tovaru...atd), nie si v EU nemas vyhody. Co je na to pomstychtive? Je to predsa uplne normalne.
Tradicne meny mi pridu smiesne, vy ju mate a ake mate z toho vyhody? Euro oslabilo voci dolaru skoro o 30% a ako reagovala ceska koruna? Nijako. Pretoze je viazana na euro. Tak aku mate vyhodu?
Nerozumiem, co si chcel povedat tym socialnym inzinierstvom, ale mas pocit, ze kvoty a regulacie pred EU neboli? Naco ti bude moznost mat neobmedzeny chov osipanych, ked ich nebudes mat kde predat? Do EU budes mat clo, navyse ich dotovanych chovatelov vasi s cenou neprebiju. Co s tym chovom? Kde to predaju ty chovatelia? Ked dovezene maso je lacnejsie? Ved ten problem je tu uz teraz, ze sa tu vozi hovadzie z Argentiny, pretoze napriek logistike cez pol zemegule je proste lacnejsie ako domace! Ako budu domaci vyrobcovia konkurovat tym zahranicnym? Mas pocit, ze sa s tebou nejaky stat dohodne ak bude CR mimo EU? A preco by to robil?
Volny pohyb osob, tovaru a sluzieb? To sa da dohodnut? A s kym (okrem V4) mali Cesi dohodu pred EU? Ked tvrdis, ze nie je problem to dohodnut tak preco to nebolo dohodnute pred EU?
EU okrem zlych vlastnosti ma aj dobre, napriklad, ze nuti clenske stat k volnemu pohybu tovaru a osob a uvolneniu pracovneho trhu. Je naivne sa domnievat, ze po rozpade EU take Anglicko, Nemecko, ci Rakusko necha svoje pracovne trhy pre nas otvorene. Preco by to robili? Maju vlastne problemy , nejake CR ich nezaujima a uz vobec nie vasi ludia a vase tovary. Proste sa zavru hranice, pracovat sa bude dat len velmi tazko vybavenim vselijakych povoleni, exportovat sa bude dat cez rozne cla a prirazky (v zavislosti od typu tovaru)...atd.
CR (rovnako ako SR) ako nepodstatny ministatik v EU by mala drzat hubu a krok, drzat sa pri Nemcoch, ak sa rozpadne EU hned ist do unie s Nemcami a robit vsetko to co oni aj za cenu ustupkov (napriklad strata vlastnej meny). Tak sa budu mat Cesi dobre. Nemci na rozdiel od inych statov dokazali velke veci, postavit po vojne hospodarstvo na dnesnu uroven velmoci v ramci EU je obdivuhodne, taki Spanieli, ci Francuzi, ale aj Anglicania im mozu len zavidiet. Podobnym prikladom su uz len Japonci snad, ale tych sa drzat nebudeme;o).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat