Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem EURO

ZSSR aj Juhoslavia boli dobre projekty a hospodarsky to bol krok spravnym smerom. Bohuzial oba zlyhali predovsetkym na nerealnosti komunizmu a jeho neschopnosti konkurovat hospodarsky kapitalizmu. Navyse Juhoslavia bola postavena aj na odlisnom etnickom a nabozenskom principe, co sa plne prejavilo prave po uvolneni byvalych rezimov. Krasna ukazka, ze nesurode narody, etnika a nabozenstva vies udrzat pokope len pevnou rukou. To by si mali uvedomit aj multikulti jedinci, ze tudy cesta nevede.
Zober si Rusko. Po rozpade ZSSR boli vsetci opiti samostatnostou. Dnes sa opat mensie staty v jeho okoli zacinaju hospodarsky pridavat k Rusku. Je to logicky krok, sam by som ho spravil, byt v hospodarskej unii s velkym susedom je proste urcite vyhodne pre mna ako stat.
Skuste zabudnut na politiku teraz a pozerajte sa na veci z hladiska hospodarskeho rozvoja.
Napriklad taky vstup Ruska do EU ak by potlacil svoj pocti velkosti a fakt, ze sa musi prisposobovat ostatnym by bolo uplne super, pretoze hospodarsky by EU + Rusko vedela konkurovat aj velkej Cine, ci USA. Lenze to je utopia pokial si budu Rusi mysliet, ze su nejaka supervelmoc alebo sa hrat dalej na hru vychod vs zapad.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat