Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem EURO

Odpor cechov k euru je krasny priklad ako dokaze par jedincov manipulovat s verejnou mienkou.
Naozaj dodnes nechapem tie argumenty (vacsina z nich davno vyvratenych), ktore neustale podsuvaju odporcovia eura. Na druhej strane chapem postoj ludi, ktorym je za CZK smutno a nechcu sa jej vzdat. Mne bolo chvilku tiez.
Staci sa pozriet na vyvoj ekonomiky v poslednych desatrociach, lokalne meny su prezitok, cely vyvoj smeruje k jednej celosvetovej mene, a aj preto je euro spravny krok.
Btw len jeden argument, ktory sme tu pocuvali od zavedenia eura...neumerne zdrazovanie, inflacia, stratime na CR este viac....atd.
Nic z toho sa nestalo, naopak mali sme historicky prvu deflaciu, CR sme paradoxne dobehli este viac ako sa predpokladalo povodne a zdrazovanie bolo klasicke v medzirocnych medziach pred zavedenim eura.
Samozrejme koncept EU je diskutabilny a zdaleka nie dokonaly, ale nie o tom sa bavime.
A prial by som si, aby populisticki Greci mali naspat drachmu, aby tlchubi Madari zachvilku zbankrotovali kvoli saskovaniu s forintom a mozno potom sa zacne verejna mienka v CR pomaly lamat.
Lenze toto vsetko sa ukaze az za par rokov.
Myslim, ze odpor voci euru je u drvivej vacsiny ludi len silne emotivny bez racionalneho zakladu. Su proti, ani nevedia preco, ale su proti lebo to tak citia.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat