Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vojenska nadvlada Ruska - najvacsi mytus

Hlavně proto, že jich je hromada, spraví to kdejaký kovotepec v jeskyni a jsou levné. Z klasického AK 47 vychází spousta modernějších zbraní, které již jsou ve výzbroji, jak je vidět třeba na ukrajině a kdekoliv jinde, stačí se podívat na nějaké fotky z posledních konfliktů, vždycky tam najdeš systém kalašnikova, ať už AK 47, 74, 103, RPK a podobně. Ty zbraně jsou prakticky nesmrtelné.

I ve druhé světové válce neměčtí vojáci, při útoku na rusko často brali ruské mosiny. Důvodem bylo, že jejich K98 nebo co to tenkrát měli byly tak přesně slícované, že skutečně závadily. Kdežto ruské mosiny se nějaké špíny nebojí.

Nejsem rusofil, ale ruské palné zbraně bych určitě nehanil.

Jinak argumentovat výzbrojí oficiálních armád není moc dobré. Oficiální armády jsou často vybavovány zbraněmi z domácí produkce aby se zajistila ekonomická podpora. Což ale nemusí být nutně dobře, viz český Bren, který se sotva po dodání musel vracet k přepracování a pořád to jsou zbraně, které kvalitou nekonkurují jiným západním zbraním. Slibovaná multirážovost se do dnes nekoná, pokud se nepletu a podobně.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat