Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vcerajsia Mate slovo na CT1 odporucam;o)

Uz ma dlho nepadla ziadna zaujima tema na debatu, ale toto mi pride zaujimave.
Vcera som si vecer popri klasickom brouzdani po nete prepinal TV ako podmaz, kedze nic zaujimave nebolo a podarilo sa mi zachytit asi od polovice diskusnu relaciu s Jilkovou.
Boloto zaujimave, pretoze som nevdel o com je rec a nepozeral som sa ani na TV, takze som nevedel kto tam je. Len som pocuval. Okamzite ma zaujalo, ze som zachytil minimalne 2 nesympatickych ludi. Prvym bola ukricana zenska, ktora skakala stale do reci, vykrikovala rozne hesla, ked hovorili ini a celkovo uz zvukovo mi bola nesympaticka. Ani som nemusel pocuvat co hovori, ked som to pocuval bolo to este horsie, pretoze trepala dve na tri.
Druhy pan sice nebol ukricany, ale zrovna pri cirkevnych restituciach nachytal sam seba, ked obvinil (tusim Dienstbiera), ze sa mu nepodarilo ako opozicnikovi zastavit tieto restitucie (co je samo o sebe logicka blbost, opozicia ma malokedy moc nieco zastavit) pricom sam proti restituciam nespravil absolutne nic aj ked v TV sa tvaril, ze to najvacsie zlo pod slnkom.
Tu bola debata este kludna, ale potom sa preslo na prezidenta a jeho vyroky. Dienstbier a spol sa snazili (podla mna) celkom jemne naznacit, ze prezident by mal ludi skor spajat a radikalne nazory nechat inym a hlavne by mal reprezentovat, takze slovo...hm teraz neviem, ci povedal kunda, ci pica vtedy ja som jeho prejav nepocul, ale moderatorka hovorila o zenskom pohlavnom organe...by urcite nemal pouzit v oficialnom prejave.
Samozrejme uvrestana zenska a pan co nachytal sam seba hajili prezidenta, ze je to jeho nazor a ze ho mohol vyslovit, co mi prislo trosku detinske, ale ok. Ved aj prezident je jeden z nas a nadavame vsetci nie;o)?
Co ma este pobavilo, ked bola CT obvinena z neobjektivneho spravodajstva a uvrieskana zenska vykrikovala v priamom prenose, ze v CT nie je demokracia a ze si nemoze povedat, co chce. Krajsi priklad snad ani nemohla poskytnut, ked na pode CT a v priamom prenose si vykrikuje, co chce a pritom tvrdi, ze si nemoze povedat, co chce. Ucebnicovy pripad, ked popieram sam seba a svoje vyroky. Nehovoriac o tom, ze Jilkova mala velke problemy ju umravnit a ja som cakal, ze jej kazdu chvilku povie, ze drz hubu ty pica a keby sa ohradila, ze co jej nadava odvetila by jej, ze si len prezentuje svoj nazor ako si ho prezentoval prezident pred milionmi ludi. Keby som moderator ja asi tak v tom svungu zareagujem, mna vytacala uz pri pocuvani, keby som pri nej v studiu asi sa nezdrzim.
Posledny zabavny moment bol, ked nejaky mlady aktivista, ci kto to bol povedal, ze na nejakom manifeste na podporu prezidenta sa zucastnilo len 300 ludi, a preto CT o tom neinformovala, pretoze to bolo proste malo a bolo to nezaujimave.
A teraz kviz, hadajte, co sa stalo? Ano uvrestana zenska sla do vyvrtky a pustala hrmy blesky na toho mladas, pretoze ona tam bola a na demonstracii na podporu prezidenta predsa bolo 500 ludi a nie 300. To ma dostalo skoro do kolien (nastastie som lezal), pretoze je fakt jedno, ci tam bolo 300, ci 500 ludi stale je to marginalny pocet a zaujalo ma, ze ona ten pocet vedela a ako sa k nemu dostala. Ja keby som na takej demostracii nedokazem odhadnut, ci je tam 300, ci 500 ludi a to mam celkom dobry odhad. Asi mala fotky z dronu a pocitala hlavicky na nich. Alebo sa tam vyberalo vstupne?
Inak ako som sa teraz docital tema bola, ci obmedzit prezidentovi pravomoci, co je pomerne zbytocna tema, pretoze jak prezident SR, tak v CR takmer ziadne pravomoci nemaju, takze nie je velmi o com.
Odhliadnuc od temy vcera stali napravo normalni slusne vychovani ludia, s ktorymi som sice nemusel vo vsetko suhlasit, ale debatovali na urovni a nalavo stala nejaka zbierka podivinou, ktorej velila zena, o ktoru by som si neoprel ani bicykel a lutujem chlapika, co ju ma kazdy den doma.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě ta moderátorka odjakživa připomíná starou od pepka námořníka [olive_oyl_by_d3v1l5h4nd-d5nbg5z.jp… poslední
tuta 12.02.2015 14:04
tuta

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru