Kouzelný kout
V souvislosti s hysterií okolo prolomení limitů těžby na mostecku (které tedy nechci řešit a není to ani předmětem debaty - ale jak chcete) jsem si vzpomněl na jeden kouzelný kout. Jedná se o vesničku Hora Svaté Kateřiny.
(Souvislost s limity je ta, že pokud by došlo k těžbě v Horním Jiřetíně, byla by zrušena nejkratší přístupová cesta do HSK. Údajně se mluvilo v tomto případě o připojení HSK k Německu.)
A to by byla škoda.
Byli jsme se podívat v Hoře Svaté Kateřiny loni. Jen tak, mají tam rozhlednu a my rozhledny rádi. Pravda, bylo hezké počasí, akorát tak na výlet.
Nádhera. Kytky nám tam připadaly o 50% větší, hezčí a voňavější, než kdekoli jinde (a i byly..). Čmeláci tam lítali s prdelkama velkejma jak můj palec u nohy. Zeleno, kopečkovato, a nádherně. Klid, přišlo, nám, že je to tam jenom samej chatař a trochu se tam zastavil čas. Manželka je astmatička, ale v HSK se cítila jak v lázních, lítali jsme tam po těch kopečkách jak magoři.
Komické je, že k mosteckým povrchovým dolům je to přes kopec a do Litvínova(!) vzdušnou čarou osm kilometrů...
No, byli jsme docela překvapení a HSK je kout, kde bych si představoval, že bych se mohl vyskytovat v důchodu...
Jak jste na tom s kouzelnými kouty vy? Určitě nějaké máte.
Kaňon , ve kterým teče Punkva.
je take miestecko v Stiavnickych Horach. Kde nepoviem, kym ten svoj vysneny penzion neotvorim...
Mám. Nejeden.
Třeba Rabštejn nad Střelou. Malé kdysi městečko (nyní část města Manětína) v údolí říčky Střely. Nádherná příroda za humny.
Pak například malé město Polná u Jihlavy; zde stojí čas a je to tak dobře. Tam by se mi líbilo bydlet... Někdo řekne, tuctové malé město. Ale něco tam prostě je.
Obě místa jsem navštívil snad desetkrát. V létě, v zimě. Krásná kdykoli.
Celé "moje" Valašsko. Je tu krásně celý rok, akorát nesmíš být sračka (nesnadný život zde panuje ). Su těžký lokalpatriot.
Obcas te po Javornicich prozene medved, to zname.
Náš Brtník?
Přes léto Jaunpass (horský průsmyk ve Švýcarsku). Opravdu božský klid! Cesta tam vede, hotýlek a základní obchod tam taky je. Asi bych tam měl menší statek, pár krav, normálně by mě bavilo být s nima celý den někde na horské louce. Internet tam snad funguje.
Pohori na Sumave
Ale nejkrasnejsi to tam bylo tesne po 89, kdy se stahli vojaci a jinak tam jeste nikdo nejezdil. Ono podel jizni az zapadni hranice bude takovejch mist hodne.
Určitě Česká Kanada, okolí Nové Bystřice, Slavonicko. To můžu
Tak zrovna 2 kouty se mi začínají dēlat na hlavē
Co se tyče géo lokaloty, tak prakticky celé mé okolí, proto jsem se také usadil zde " franche comte / paysage "
+ Maly bonus, mam to kousek do C.E.R.N.u tak az to prdne, budu mezi prvnímy to mít zasebou.
Hernajs, co by za to jiní dali... Už máš objednaný vlastní soukromý strangelet?
Popravdē jsem sem se musel podívat po hlubsím vyznamu slova "strangelet"
Jinak uz od puberty jsem tvrdil, ze není "díra" jako "díra"
A ty jako valach, uz byla u Bolka na farmē? Ja jen jednou nekdy pred +- 18-19 lety, mēl tam takovy 2 velky psy + nepríjemná obsluha, taková protivná zenská tam byla.
V 16 letech jsme s kamaradem projeli velkou část jízní moravu na stopa, také ze jsme navstívily pohostinstvy
Od vás mám rád Roznov.
Mno, já jsem fyziku študoval. A u Bolka jsem nebyl (asi bych to nepřežil ). Mám co dělat s chřipkou, ne tak ještě Bolkovu slivku...
žádný strach, u prahy roste pro eli cern s největším laserem na světě. takže až u vás jedna jediná částice nevybere zatáčku, tak to do ní naši našijou.
Ty se smējes, ale takle to ale beztak dopadne
(Ale to by jsme sli pod kytky, nebo spís črené díry, zrejmē vsichni )
O Tom ELI laseru PRAHA, jsem ani nevēdel, ted jsem to nasel, ano ano, más pravdu, jde o reálny projekt.
Myslím, že by stálo za to to vidět. I když by to nejspíš byl poslední pohled (sestřelit singularitu).
Ono vlastně těžko říct. Podle "naší" fyziky je schopnost absorbovat jakoukoliv energii kvantovou singularitou neomezená (do stavu nasycení a následné sublimace/vypaření). Zajímavý teoretický problém, budu nad ním hloubat
pánové, klid.
uvědomme si, kde se to staví. staví to blembostav (metrostav, co dirigoval o pár penízků víc tunel blanka). trošku se to prodražilo, že? jen na základovku na eli údajně padlo cca. 6 tisíc kubíku spěšl. betonu (beton byl těžkej jako prase, takže mix vozil míň= víc peněz za dopravu) v kuse tři dny a tři noci.
pokud si vzpomenete na soudní průtah s blankou - tak taky snad očekáváte soud.
když si vzpomenete, že kvůli pár bankovkám byla praha v exekuci....
také zlaté padáky kdejaké svini...
---
tak to zase reálně neberte. z flinty se střílet nebude, protože nebude na náboje. viz cern v polsku- teď to je sklad krámů- trochu luxus, co?
mife, ty jsi hroznej.
co bylo, je, bude a nebude. žádný tachyon se konat nebude z pohledů driverů našich avatarů. Teorie chaosu je toho omezeným důkazem omezenosti naší.
Dneska jse m tam zajel, chteli jsme z inverze pryc a videt slunicko. Musim rict, ze teda v zime tam chcip pes. Ani nebylo kam zajit na obed. Ale musim uznat, ze me prekvapilo, ze se tam objevil autobus i o vikendu.