Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jste Charlie?

Já ten myšlenkový konstrukt chápu, i tvoje přirovnání. Ale jestli se od zvířat lišíme abstraktním myšlením, tak bychom jej měli používat. Snažím se vymyslet nějaký zvířecí druh, který by sám reguloval při přemnožení svou populaci. Možná mám jen výpadek, ale nic mě nenapadá, možná tak švábi. A i tam funguje při přemnožení spíš nějaká bakterie či plíseň, která přemnoženou komunitu zlikviduje.

Spousta válek je o zdrojích, nejspíš všechny, byť jsou zaobaleny náboženskými důvody či jiným. Ale určitě bych o tom netvrdil, že jde o samoregulační mechanismus druhu. Na druhou stranu, je otázka jestli tyhle zástupné důvodu třeba v případě židů byli skutečně klíčové pro přežití Německa.

Asi to je lehce zmatené. V podstatě se jen snažím říct to, že nesouhlasím s tím názorem. Protože podle mě je to všechno o zodpovědnosti a činech jednotlivců, nikoliv druhu.

EDIT: Vlastně by podle té myšlenky v krajinách kde je lehce dostupná potrava a jiné zdroje války nebyly. Tomu ale tak podle mě není. Pokud za zdroje nepovažujem zlato, drahé kamení a jiné. Jsem přesvědčený, že by se muslimské země řezaly hlava nehlava i kdyby jejich země oplévala mlékem a strdím.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat