Super objednávka
Došel mi spam. Klasika, jasně, že je to virus v příloze (zelenej rámeček).
Ale zaujala mě ta originalita. Už to není exekuční příkaz, nebo vymáhání pohledávky bezejmenné banky, ale je to objednávka zboží. Na tomto případě mě ani nezaujalo CO jsem si objednal, ale ODKUD:
tím ti naznačujou, že ten raid by stejně brzo chcípnul.
----
to zas bude zavirovaných počítačů...
edit- koukám na tlf. http://neznamecislo.cz/605689278 - neví někdo co to je Veřejná mobilní telefonní síť?
Než jsem ten thread tady založil, došel mi druhej podobnej spam. Tentokrát jsem si objednal motherboard. Kua, už se těším, až mi to všechno dojde, tímto tempem budu mít do dvou týdnů novej počítač.
potřeboval bych ext. hdd, mi spamy nechodí. pamatuj na mě.
(Veřejná mobilní telefonní síť už chápu- přenositelné číslo, takže obecný terminus technikus)
Možná že to naznačuje, že existuje i nějaká neveřejná telefonní síť, např. Bombama - Putin, Kalousek - Al-Kaida a podobně. Svině kapitalistické!
Ted o tom mluvily v novinach a je to presne toto. Mas tam v priloze vir. Poznas to podle ty chyby v Doúprava- přesně to bylo v těch inkriminovaných emailech
Jako malý děcko jsem taky jen prohlížel obrázky, časem jsem se naučil i číst. Zkus to taky.
Taky mi to došlo. Nějaký fax za 11k. A manželce 3Mx foťák za 18 tisíc, no nekup to. E-mailová adresa odesilatele je vždy vymyšlená/neexistující, podvrhnout ji není žádný problém.
Ráno o tom psali na Novinkách.
Novinky nečtu, televizu nesleduju, krom pohádek, nic jinýho u nás nejede. Nepotřebuju informační média, abych poznal, že jsem si nic neobjednal. Za ty roky na netu už jakštakš triky fišingu znám.
Jojo, zlatý mail u protinožců... Tohoto jsem ušetřen.
To není email protinožců, to se množí ten malware. V příloze je scr - šetřič obrazovky, jak to spuštíš, máš ho tam a už vesele posíláš takovéto maily taky.
Myslel jsem to tak, že mám mailovou schránku u protinožců ("skvělý" seznam mám jen na registrace a podobné, tam tenhle sajrajt chodí furt) a tyto maily mi nechodí. Ani třeba ty "jako" od spořitelny a podobně.
Aha, už rozumím
SCSI řadič by si v dnešní době kupoval už jen blázen. Natož za 10 táců. A už vůbec od pohřební služby.