Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kinetóza

Zdravím všechny

Už od dětství trpím tzv. Kinetózou. Problém je ovšem v tom, že potřebuji kvůli práci řidičák a tato "nemoc" mi velice znepříjemňuje mé lekce řízení. Na internetu se dočítám že do sebe musím házet buď nějáké léky (před jízdou i během ní) nebo žvýkat speciální žvýkačky a nebo zázvor v různých podobách. Podstatné je samozřejmě to že přípravek nesmí způsobovat únavu a právě kvůli tomu nemohu užívat známý Kinedryl. Názory jsou různé a často také čtu že nic z toho nepomáhá. Pokud s tím někdo také máte zkušenosti tak bych byl velice vděčný za nějáké rady/tipy co s tím :-)

Předmět Autor Datum
a to se ti dela blbe i kdyz ty sam ridis? tak to ja to mam nastesti v pohode...kdyz ridim ja tak mi…
kacislavka 02.12.2014 12:04
kacislavka
Dávnejšie som tu založil podobnú tému a áno, ja mám presne to čo ty, musíš stým bojovať, to čomu ty…
kingdomcome1 02.12.2014 14:38
kingdomcome1
Mně pomáhal Avioplant od Megafytu. Je to ten zázvor. Důležité je dodržet dávkování. Samozřejmě i ty…
Moas 03.12.2014 07:06
Moas
Kinedryl je osvědčené řešení. Sežrat půl hoďky před jízdou, cca dvě hodiny před cestováním ovšem nic…
mif 03.12.2014 21:44
mif
Kinedryl je mu prd platnej, kdyz ma kroutit volantem, pac to se po kinedrylu nesmi a kdyby to nekam…
bahno 04.12.2014 09:57
bahno
To je fakt, ruce na volantu - "uzemnění".
Zarniwúp 04.12.2014 11:15
Zarniwúp
Je pravda že při řízení je mi lépe, avšak po cca hodině a půl mi začíná být nevolno... je to ovlivně…
Wolve 04.12.2014 16:20
Wolve
Tak hodina a pul uz se da, po dalnici das 200km, stejne se doporucuje po dvou hodinach delat pauzy.…
bahno 04.12.2014 20:41
bahno
To je pravda. Kinedryl zpomaluje reakce. Já jej žral, když jsem jezdil busem do školy (tisíc let ago…
mif 07.12.2014 10:33
mif
Nic ve zlém, ale s tímhle se dávat na dráhu řidiče?
Dale Cooper 04.12.2014 20:52
Dale Cooper
Celkem cumim, co jste tady za magory, i kdyz uz si davno nic pozitivniho nemyslim, tak mě neprestava…
Radek 08.12.2014 10:14
Radek
Tiež mi to prišlo divné dávkovať sa liekmi a ešte počas jazdy kde v paragrafoch je jasne písané záka…
kingdomcome1 08.12.2014 11:59
kingdomcome1
Pravdepodobne má niekto kúpený vodičák :-D
kingdomcome1 08.12.2014 12:00
kingdomcome1
Nevím, kde vidíš čerty. Že Kinedryl nemůže, píše už Wolve v dotazu. Zázvor (Avioplant) je v pohodě.
Zarniwúp 08.12.2014 15:30
Zarniwúp
teda ne ze bych se chtela hadat ale kde mas napsano ze dotycny je nemocny bere leky a na to si da ki…
kacislavka 08.12.2014 15:38
kacislavka
Ja teda ani nikde nevidim, ze chce delat profi ridice. A spis to vnimam tak, ze jenom k praci potreb…
bahno 08.12.2014 17:31
bahno
Mohu konstatovat, že po několika lekcích se nevolnost přestala projevovat. Nicméně děkuji za některé… poslední
Wolve 14.12.2014 13:40
Wolve

a to se ti dela blbe i kdyz ty sam ridis? tak to ja to mam nastesti v pohode...kdyz ridim ja tak mi blbe neni ale kazdopadne za jizdy muzu pit max vodu (nic sladkyho ani bublinkovyho), zadny bonbony nebo nedej boze jidlo. to musim zastavit, snist a jet, nesnasim korenene stromecky a jine osvezovace, vzadu bych se urco pozvracela takze jezdim u spolujezdce ale musim se divat jen pred sebe ne z bocniho okynka, pomaha mi vystrceni ruky z okynka a jeji chlazeni, nebo vyjmenovavani ruznych veci (spotrebice doma, lidi v praci, knizky co mam doma...) a zpev (ale chudak spolujezdec pokud je :-D )

Dávnejšie som tu založil podobnú tému a áno, ja mám presne to čo ty, musíš stým bojovať, to čomu ty podliehaš sú len tvoje myšlienky, zahoď tie somariny čo si namýšlaš, pretože sa nestanú, je to len tvoja predtucha a urob to čo musíš, čo chceš, mne to veľmi pomohlo

Mně pomáhal Avioplant od Megafytu. Je to ten zázvor. Důležité je dodržet dávkování. Samozřejmě i ty žvýkačky nebo Kinedryl, u něhož mi ale stačí půlečka na to, abych klimbal (a to mám 85kg).
Nicméně když řídím, tak tyhle problémy nemám. A protože jsem jediný řidič v rodině, mám po problému.

Jinak to, že Kinedryl nepomůže, je podle mě zcestné tvrzení. Biologii nelze oblafnout. Buďto daná osoba nedodržela dávkování nebo načasování nebo to zapila pěti kávama a nebo už si vypěstovala fobii ("zase mně bude blbě a žádnej prášek mi nepomůže")...

Kinedryl je osvědčené řešení. Sežrat půl hoďky před jízdou, cca dvě hodiny před cestováním ovšem nic nekonzumovat (ani nápoje). Je to sice boj čerty s anděly (moxastin + kofein), ale měl by při správném užití zabrat bez vedlejších účinků.

Kinedryl je mu prd platnej, kdyz ma kroutit volantem, pac to se po kinedrylu nesmi a kdyby to nekam napalil a prislo se na to, tak je ve stejny situaci jako kdyby jel ozralej/sjetej.
Spis mi prijde divny, ze se mu dela blbe i za volantem, to obvykle lidi snasej dobre. Je to dany mechanismem vzniku kinetoz, kdy telo vnima neco jinyho, nez k cemu dava povel. U volantu tomu pohybu davas povel, tak zpravidla nebejva problem s kinetozou.
Pokud je problem s kinetozou i za volantem, asi nezbude nez se smirit s tim, ze ze me ridic nebude.

To je pravda. Kinedryl zpomaluje reakce. Já jej žral, když jsem jezdil busem do školy (tisíc let ago), tak můžu zodpovědně prohlásit, že tento medikament zabírá (aspoň mně) celkem statečně. Jestli je ovšem sokolík řidič a trpí kinetózou, napadá mě pouze změnit profesi. To je jak slepý hodinář nebo hluchý dirigent...

Celkem cumim, co jste tady za magory, i kdyz uz si davno nic pozitivniho nemyslim, tak mě neprestava udivovat, co jste schopni plodit za sracky. Thready, kde si chudak maly decko chce stahnout (ukrast) hru, pisnicku, film apod. zamykate - prece se v nasem state nekrade, kor kdyz se jedna o zavratny sumy v radech desetikorun nebo o stokorun. Jak jde ale o to, poradit nekomu, jak snaz zabit jinyho cloveka, tak nejenze tema nezamknete, ale jeste dotycnymu radite jak to obechcat.

Mate vubec mozky? Radit nekomu, kdo ma problemy se zdravim, at se oblne pred jizdou kinedrylem - to muze jen vylizanej idiot. Nejen, ze po tech patacich nesmi sednout za volant, ale dovedete si predstavit, ze se mu udela blbe v aute, treba "jen" prejede do portismeru a nekoho naboura? Na rovinu rikam, ze pokud by se mne neco takovyho stalo, a takhle zfetovanej/sjetej imbecil mne treba naboure nebo zabije v aute nekoho z rodiny a prezije to, tak bych mu na fleku rozmlatil rypak a tem, co mu to radili taky.

Staci, ze po silnicich jezdi vikendari, ozrali, skutecne zfetovani, pak trotlici pod praskama a vy budete radit, at si nekdo, kdo od prirody k rizeni nema vlohy, jeste reflexy opravi patakama....

Wolve sorry, ale pro takovy lidi jako ses ty je lepsi neridit. Muzes udelat nestastnym sebe nebo nekoho jinyho, az zabijes nekoho ve tvym aute nebo v cizim. Ne kazdej muze ridit, stejne tak jako ne kazdej muze byt Usain Bolt.

teda ne ze bych se chtela hadat ale kde mas napsano ze dotycny je nemocny bere leky a na to si da kinedryl????::) to ze chce delat profi ridice kdyz je mu blbe pri rizeni tak to je proste hloupost...ja taky nebudu delat chirurga kdyz mi je z krve zle...to ze je blbost si brat prasek kterej primo zakazuje rizeni je taky fakt...ale opravdu, opravdu si nedokazu predstavit ze bych hodila takovou savlu ze bych kvuli tomu prejela do protismeru...navic pokud ti bylo nekdy blbe z jizdy tak to neprijde jak infarkt z niceho nic ale ma to nejaky prubeh a nejakou gradaci kterou dotycny 100% pozna...takze tady nenadavej a nedelej ze vsech hlupaky protoze x lidi pred tebou reklo ze profi ridit s takovou nemoci je blbost a spise radilo jak prezit cestu jako spolujezdec!

Ja teda ani nikde nevidim, ze chce delat profi ridice. A spis to vnimam tak, ze jenom k praci potrebuje ridicak, ale delat bude neco jinyho, treba servisaka nebo pojistovaciho agenta nebo tak neco. Takze dopravit se nekam s patricnym vercajkem, neco udelat, dopravit se jinam atd. Ne sedet za volantem 10h denne. A to si dovedu predstavit i s kinetozou, kdyz se mu blbe zacina delat az po hodine a pul.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru