Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hrajete si někdo s Picaxe?

Jo, mikroElektronika má bohaté portfolio a ceny jsou velice dobré (249$ při koupi libovolné vývojové desky společně s prostředím, jinak 299$), sám mám mikroC pro PICy a pro ARM. Co každého bastlíře zaujme je široká nabídka tzv "Click boards":

http://www.mikroe.com/click/

Dá se tam dohledat spousta zapojení s různými senzory i se zdrojovými kódy.

Samotné prostředí je příjemné na použití, opět spousta již předpřipravených knihoven, pro začátek to určitě stačí. Vadí mi, že u velkých projektů se stává, že prostředí občas spadne. Proto u některých projektů radši volím Keil MDK-ARM, to je "jistota". Potom ještě doporučuji ne úplně spoléhat na dodané knihovny. Pokud bych mluvil konkrétně, doporučuji pro ostré projekty někde nasazené nepoužívat I2C knihovnu v mikroC, ale napsat si vlastní s timeoutem. V případě, že slave nepošle ACK, skončí program v nekonečném cyklu (čeká právě na ten ACK). Několikrát jsem si o tom s mE vývojáři psal, aby tam podobně jako drtivá většina ostatních knihoven přidali alespoň volitelně timeout, odmítli to z tohoto důvodu: "If the slave device does not ACK, it does not correspond with the I2C specification.". Ale v reálu slave ten ACK opravdu jednou z x desítek tisíc spojení nepošle (ESD event, výkyv napájení atp.)

Ale jinak je to na tvorbu věcí super :-).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat