Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tehdy a teď

Praveze mame.
To, ze dnes polovica ludi nevoli a len brble je alarmujuce. To, ze hlas rozhladeneho cloveka je rovny s hlasom cloveka s IQ80, ktoremu das cigarety a zakruzkuje koho chces je tiez nie moc dobre.
Myslim, ze nie je problem vymysliet pravidla, ktore budu evokovat, ze sa ako obcan snazis. U militantneho statu je to jednoduche... vojenska sluzba. Kedze sme vsak pacifisti mame tu nieco ine. Napriklad verejno prospesne prace pre obec, kde byvas. Chces volit starostu? Odpracuj 100h rocne pre obec. Zadarmo samozrejme. CHces byt voleny? Odpracuj 500h. Zorganizuj kulturu, brigadu, ci postav detstke ihrisko a budes mat pravo volit, ci byt voleny
Chces volit v parlamentnych? Plat dane, preukaz sa, ze nedlzis Socialnej ani Zdravotnej poistovni, ci Danovemu uradu. Preco by mal mat volebne pravo clovek, co cely rok nikde nepracoval? Pretoze nemohol? A snazil sa vobec? Atd.
Samozrejme su to len nastrely, mohli by sme o tom dlho diskutovat, ale ja mam proste pocit, ze demokraciu zabija prave prilisna demokracia, ze volit moze kazdy, ze sa okrem inteligentnych ludi musis bavit a dohadovat aj s blblymi a pod.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat