Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tehdy a teď

Nevím proč jsme se zasekly zrovna na automobilce? Pokud by ty podniky byly do budoucna neperspektivní tak by přece do nich nikdo neinvestoval a nesnažil se je koupit. Nemyslíš? Je potřeba myslet daleko dopředu a ne jen za nejbližší roh. A oni si to samozřejmě moc dobře spočítali proto do toho šli. (Tak trochu vzdáleně mi to připomíná dobývání Ameriky a zdecimování původních obyvatel.)
Samozřejmě nerozkradl to stát, ale lidé kteří ten stát řídí, stát za to nemůže.
Ty hovoříš o tom, že je špatně aby měl stát nějakou kontrolu a nějaké další přijmy do rozpočtu, a já tvrdím opak.
Jsou i zapadní země, které vlastní podniky sice ne celé, ale mají tam významný podíl. Nebo třeba německé firmy a lidé přispívají do státního rozpočtu něco okolo 5% z jejich zisku, kromně standartních daní.

Problém je, ale v našich lidech v jejich myšlení, nefungující Demokracií a neochoty se Demokraticky tedy zodpovědně chovat.
Proto i selhává stát.
Pak je potřeba položit si otázku co je to vlastně stát a jak jej vnímáme.
Já jej vnímám jakožto území, které obývají lidé hovořící stejným jazykem. Beru jej jako jakousi velkou rodinu a chráněné území kde bych se měl cítit bezpečně a spokojeně žít a pracovat. A zvolené statutární orgány by měli dohlížet na vnitřní pořádek státu, právo jedinců a i jeho ekonomické fungování aby se stát udržel v chodu. To že to tak bohužel není, neni chyba státu.
Jsou i zapadní země, které vlastní podniky, či je kontrolují nepřímo třeba skrze investice bank?

Já třeba bych se i přikláněl třeba k monarchystickému státnímu zřízení.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat