Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tehdy a teď

Ty tu rozpravas stale o kradnuti a rozpredani republiky a budis dojem, ze sa snad predavalo nieco cenne alebo zlate. Tych naozaj cennych veci sme az tak nemali a uz vobec neboli predane lacno.
Uvedom si, co tu uz odznelo. Skodovka a staatisice ludi, ktorych uz roky zivi (kmenovi pracovnici. dodavatelia, subdodavatelia) by nebyt Nemcov nemala pracu a ani prijem. Preco u teba citim pocit poskodenia, ze stat sa vzdal nejakeho zlateho klenotu? Trt makovy, vzdal sa nekonkurencneho braku, ktory mozno mohol este par rokov vyrabat a vyvazat do Sojuzu, ale dnes by tie tovarne boli opustene a ludia bez prace. Nemci do SKodovky vrazili kopec penazi, svoj knowhow a spravili zo Skodovky konkurencieschopnu znacku. Fakt ma udivuje, ze namiesto vseobecnej vdaky este aj dnes pocuvam kecy o nejakom rozkradnuti rodinneho striebra. Inak to iste spravili u nas s nasou BAZkou a rozprudili automobilovy bum na SK a nikto si to u nas uz nedvoli spochybnovay a nespomina na nase "rodinne" striebro ako bola BAZka, ci TAZka.
A k strategickym podnikom...pred cca 15 rokmi by som sa s tebou do krvi pohadal o tom, ze stat MUSI mat kontrou nad tzv strategickymi podnikmi. Dnes som o par rokov starsi a skusenejsi a myslim si uz nieco ine. Stat skurvi(l), co sa dalo. Bud podniky nesprivatizoval a priviedol ich ku krachu, alebo sprivatizoval napoly za absolutne nevyhnodcyh podmienok pre seba (napriklad nas Telekom so 49% podielom, kde mame uz roky z neho hovno a DT si pekne peniaze odlieva do Nemecka).
Stat ako vlastnik zlyhava opakovane, jeho ulohu skor vidim v regulacii, ale tam sa tiez zatial velmi neosvedcil, takze neviem, kde by sa mal vlastne uplatnit.
Podla mna kazdy kto ma oci a trochu rozumu a pozrie sa spatne za poslednych 20 rokov na safarenie statnych firiem mi musi dat za pravdu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat