Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tehdy a teď

Jsem antikomunista, ale zajímají mě jen fakta a čísla.
Nemůžu za to, že postkomunisté ( Havel, Klaus, Zeman, ..., ODS, ČSSD, KDU, apod. ) jsou při správě země a řízení hospodářství zjevně méně úspěšní a kompetentní, než Husák, Štrougal a jejich komunisté.

Sám pocházím z rodiny mého dědy živnostníka (čalouník a sedlář) a vím jaký otec měl odpor ke komunistum všeobecně.

Po vzoru táty jsem od puberty poslouchal Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky.

Listopad ´89 mě zastihl v 25 letech, jako řidiče s.p.Pramen , "Revoluci" jsem nadšeně prožíval a změny podporoval.

Záhy přišel Klaus s jeho kuponovou privatizací kde se napakovali všichni ti nahoře,kteří moc dobře věděli o co jde oproti obyčejným lidem.

Většina obyvatelstva snila svůj sen o německé životní úrovni a podnikatelé a živnostníci o svém rychlém zbohatnutí. Ale málo kdo tušil k jakým smutným koncům postkomunisté naši krásnou zemi a český národ přivedou.

Máme tedy letos 25. výročí podvodného "sametového" převratu. Kdy jindy bychom se měli ptát nejen našich ( ? ) politiků, ale také podnikatelů, akademiků a novinářů na stav naší země.

A samozřejmě bychom měli srovnávat dnešek s rokem´89, a celkově život po převratu s životem za reálného socializmu.

25 let ( !!! ) jsme utvrzováni jednostrannou propagandou o tom, že za "komunistů" bylo všechno špatné, měli jsme se "špatně", žili jsme "špatně" a na Západě bylo všechno lepší, dokonalé a bez chyby ( ! ). Jakékoli nedostatky postkomunizmu byly svalovány na dědictví komunizmu, na důsledek socialistického systému.

Postkomunisté s touto zcela primitivní a úplně lživou propagandou vydrželi až dodnes.

V posledních letech ale lidé, zjevně pod obrovským ekonomickým a sociálním tlakem, přestávají této sprosté propagandě věřit. Zejména starší generace, už v důchodovém věku a tedy drcená sociálně postkomunistickou zdražovací mašinerií, upouští od své dřívější obhajoby Klause a velebení režimu ( údajné ) svobody a demokracie. Mladou generaci toto procitnutí teprve čeká, ale nebude to trvat 20 let, jen několik málo roků příštích.

My, starší generace nejširší vrstvy obyvatel státu a opozičníci, máme tedy jedinečnou příležitost zúčtovat s našimi úhlavními politickými i ekonomickými nepřáteli – postkomunisty.

A je jedno, zda jde o politiky, novináře, podnikatele nebo akademiky, kteří všichni pomáhali (a pomáhají) dávno zkrachovaný režim udržet.

A tak se tedy ptám:
Když komunisté dělali všechno špatně, socialistické podniky byly špatné, jaké jsou Vaše úspěchy za 25 let Vaší vlády ?

Kde jsou ty vzorové, vzorné (ale české, ne německé - viz Volkswagen) kapitalistické podniky, kde jsou ty světové výrobky, světové značky, moderní výrobní technologie, vývojová oddělení, zastoupení po světě ?!

Kde to všechno je ? ? ! ! Za 25 roků ! ! !

Skutečností je, že za 25 let Vaší vlády a Vašeho podnikání, vůbec žádné takové úspěchy prostě ....NEEXISTUJÍ !!!

Za 25 let jste dokázali tak akorát všechno rozkrást , uplatit, zkorumpovat, zašantročit a přivést ke krachu ! (té malé menšině slušných podnikatelů má slova určena nejsou ).

Tak buďte tak laskavi a přestaňte nadávat (těm slušným a schopným) komunistům, když jste se za 25 let nedokázali dostat ani na jejich úroveň !!!

A ptám se dál :
Jaké mají lidé v ČR platy a důchody, jsou solidní, umožňují slušnou existenci srovnatelnou se Západní Evropou a USA, jak Vaši představitelé Havel a Klaus v roce ´89/90 lidem slibovali ?!

A jaká je úroveň cen zboží ? Je adekvátní příjmům ?

A jaká je kvalita výrobků od potravin až po byty a domy ?

Je to lepší než za komunistů?

A jaká je úroveň kriminality, je nízká jako za komunistů ? Nebo se občané bojí vyjít večer na ulici ?

A co lichva a exekutoři, je to dobré, jsou s tím lidé spokojeni ?

A co mezinárodní postavení naší země, je důstojné ?

Nestali jsme se z kolonie Sovětského Svazu opět jen prachsprostou kolonií západních zemí a USA ?

A co postkomunističtí politici, jsou lepší než komunisté, chovají se k lidem slušně, nejsou arogantní, plní své předvolební sliby, neberou úplatky a jsou kompetentní ?

A co zaměstnavatelé, chovají se k lidem slušně, nešikanují je, nevykořisťují, nediskriminují, je dostatek volných, adekvátních vzdělání, pracovních míst pro mladé i starší ? !

Netvrdím, že socialistická ekonomika byla lepší než ta západní. To v žádném případě. Ostatně, kdo zažil socialismus alespoň krátce, může si srovnání snadno udělat sám.

Tvrdím jen, že socialistické podniky nebyly zralé na likvidaci, jen na reformu a obnovu, tak jako to, čas od času, potřebuje většina podniků kdekoli jinde na světě.

Něco zničit, pomluvit, očernit, přivést ke krachu je primitivní a dovede to každý hlupák, který má moc.

Ale něco vylepšit, zdokonalit, vybudovat - to primitivové, hlupáci a populisté - prostě nedokážou.

Tak jim jen zbývá "totalitními metodami" umlčovat kritiky (osočování za komunisty, extrémisty apod.), jak se také od 90. let minulého století praktikovalo a praktikuje dodnes.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat