Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Četba dnešní mládeže

Já čtu (nebo spíš četl jsem - protože teď mám hodně náročné zaměstnání) hlavně sci-fi a fantasy. Klasickou beletrii jsem taky prostřídal, ale moc k srdci mi většinou nepřirostly. Absolutní jedničkou a nejoblíbenější knihou je Pán prstenů a vlastně cokoliv dalšího od Tolkiena. Poprvé jsem ho objevil někdy kolem roku 1994 a od té doby jsem ho přečetl určitě víc jak desetkrát. Je to tak perfektně napsáno, že tahle kniha se mi opravdu nikdy neomrzí.

Ještě mi dovol názor k tomu, co jsi napsal:

...Když to však vidím okolo sebe(hlavně naše třída), tak mám oči jen pro pláč. Nikdo nečte,knihu vezmou do ruky jen z donucení a raději jsou na "Fejsbuku" a "Twitru"...

Můžu Tě ubezpečit, že za mé školní docházky v 70. letech to vypadalo v naší třídě dost podobně. Akorát že místo Fajsbuku, mobilů apod. se flákali po venku. A pokud někdo měl doma telefon a pevnou linku, dokázaly by některé holky provolat i osm hodin denně. Četlo nás pravidelně opravdu jen pár - z těch cca 60 lidí ve dvou třídách to určitě nebylo víc jak 8, možná 10. A dneska jsou i z těch nečtenářů naprosto perfektní lidi, nemám s nimi problém.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat