Čokl, kuna nebo liška?
Nějaká sfiňa se mi v noci nabourala do chlívku
Prohryzala/protrhala díru pletivem, otrhala závěs (na noc, aby tam nebylo zima, mám mladé králíky), prohryzala druhé vnitřní dveře (jen síť proti komárům). Vevnitř prohryzala další pletivo do jednoho kotce (u země) a zadávila 3 kusy - které jsem plánoval na 25. výročí sametovky přesunout do mražáku.
Naštěstí jen 3.
Zvířata v jiných kotcích, ve výši nad 1m v pohodě, žádný pokus o dobývání. Kuna by tam lehce vyskočila
Co to mohlo být? Otvor má tak 15cm v průměru. Fotky zevnitř dávat nebudu, je to otřes. Fotka díry do chlívka je v příloze.
Dnes jsem vylepšil dveře, navařil jsem tam nahusto šprušle, že mezery jsou jen 5cm, tím snad už nic neproleze. A lasička by takovou spoušť snad neudělala.
Večer jdu do hospody, kontaktovat místní myslivce. Prý se tu potuluje dost lišek - ale že ta by prohryzala železné pletivo?
Chupacabra
Určitě to bude ten Chupacabra. Odpovídají tomu otisky zubů v pletivu a rafinovanost, s jakou pozahýbal okraje vystřiženého otvoru! Chupacabra v kombinaci s nůžkami na plech = zaručená smrt nevinných králíčků.
Jj. Chupacabra je inteligentní zmrd. Konzumuje zvířátka (zvláštní zálibu má v kozách - odtud jeho název), vždy zahladí stopy. Mít doma bych jej nechtěl .
Někteří ho nechtějí ani na dvorku!
Hladova liska dokaze divy, ale neverim, ze by se zdrave zvire odvazilo takto do lidskeho obydli... Na kunu je ten otvor moc velky. Tipuju to na psa. Napadl me jeste psik myvalovity, ktery uz i u nas neni az zas takovou raritou, ale to varime z vody...
Ten vetřelec jen zabijel nebo i neco sezral? Byly potrhanei, nebo opravdu jak pises "zadaveni"?
Nesežral, jen zadávil. Hodně chlupů, krve...
A soused přes jedno přišel o všechny slepice..
Tipuju pes nebo nemocna liska...
Určitě to musel být nějakej komunista. Ty svině jsou teď prý všude
Určitě jo, však tam po něm zůstaly rudé stopy!
Velikostí to vypadá na lišku menšího psa - nevím kde bydlíš a jestli tam u vás se liška vůbec vyskytuje.
A něco ji vyrušilo.
Ale pokud jen zadávení tak by to mohl být i nějaký zběhlý pes.
A kuna a králík? Já bych řekl že spíše bude preferovat kurník než králíkarnu. Ale určitě neudělátakhle díru uprostřed.
Tchoř?
Taky se mi dostal do kurníku a přesně jak píšeš. Mraky krve, všechny slepice prokousaný krky a krmě toho už nic nesežral.
Videl jsi tu fotku diry v plote...?
Nebyl jsi to ty,když jsi se vracel z hospody?
Vole
V hospodě jsem nebyl snad čtvrt roku.
Zase píšeš z nějakého jiného prostoru, neboť tvůj kocour jest poněkud pobledlý a písmo menší, než je v kraji zvykem...
To jsem úmyslně označil jako offtopic. Netuším, zda tohle mohou i kmáni; jako mod to mohu takto nastavit.
Ah so! Vyzkouším.
Edit: Jde to
S vybledlýma se nebavím .
Pche
Po návratu z hospy je jasněji (myslivecké breaking news), po vsi se potuluje smečka tří bezprizorních čoklů (jezevčík, nějaký bílý kripl a snad vlčák), před týdnem zadávili v dědině tři ovce.
No nic, výrazně jsem se zabezpečil (proleze jen the thing pod pět centimetrů) a jsem nachystán. Podrobnosti neuvedu, ekoterorista čouhá za každým rohem.
To bych chtěl vidět, jak jezevčík s pudlem dáví ovci
Je tam s nimi i vlčák nebo co, ten dovede různé věci. Doporučuji vyzkoušet
Třeba ji nedávili, ale ojížděli! Pak se zbavili svědka.
Ovce se asi ojíždějí jinak.
Ty byly "ojety" na několika árech Nic, co bys chtěl vidět..
Dakli jsou kurvy nemyté. Vypadá to jak přerostlý had, ale když tě hryzne do lýtka, nepustí. Vlastní zkušenost - šest štychů. K mé spokojenosti pak oného utratili. The Thing se ti dostane kam bude chtít (viz film) .
The thing si večer pustím. Ne kvůli skřetům, ale kvůli muzice (OST snad znáš?)
Respektive, mám dnes na výběr druhou hudební volbu (opět v réžii Carpenter!), Escape from N.Y., (opět Kurt Russel)
Morricone forever
Escape! Joj! Dík za tip - ty si pusť Věc, já hodím do stroje Útěk
BTW: ten remake Věci viděls (odehrává se to před klasikou)? Vůbec není špatný (a moc se mi líbí závěrečné scény v UFO).
Když se doma díváme na Escape, manželka asi 45 minut čeká na jedinou scénu. Když Duke jede v Kadilaku (nebo co to je) a na kapotě svítí křišťálové lustry.
Remake neznám, napravím to. Ale moc tomu nevěřím. Minimálně kvůli hudbě.
Jak chceš nahradit Morriconeho?
Eva? Vašek?
Tož na ně jsem zapomněl. Zřejmě by to nemělo chybu . Představ si "Tenkrát na Západě" s Evou a Vaškem. Asi bych to nepřežil.
BTW: Právě čučím do malinké kysničky vedle PC na Avatara. Bijte mě, kamenujte do hlavy, ale tento film je jeden z nejlepších, co jsem kdy ve svém smutném životě viděl.
Světlo světa spatřily jiné zhůvěřilosti... Kdepak Eva a Vašek.
Mně to flashblock nepustil. Co to je? Podle názvu Steppenwolf? Born to be wild?
---
BTW, mají se řešit mí zadávení rabiti a né muzika
Jen se na to podívej Asi je na začátku videa reklama...
No, stran škůdců již nějaký závěr je. Tedy, ještě asi zbývá vyřešit kulinářskou úpravu oné škodné.
Bude-li lapena, of course..
Tak pes není nikterak kriticky ohrožený druh Je-li chuť, pes se najde.
Stejně jako člověk.
V našich zeměpisných šířkách není zvykem konzumovat lidi.
A psy snad ano?
No, pravda, hit našich kuchyní to zrovna není. Na druhou stranu, proč ne? Řekl bych, že se psi jedí docela často a hodně, jen se o tom moc nemluví. A Romové občanského původu? Ti se určitě nežinýrují psa sežrat.
To je opravdu strašné!
Co to planceš? Avoš je úchvatný zážitek, sloučenina legendy, pohádky, scifi a filosofie. Co jsem řekl špatně? Vás to fakt nefascinuje?
Ne, ale asi proto, že jsem to neviděl...
Ehm, tím "jen se na to podívej" jsem myslel video, na které odkazuji pár příspěvků výše. Tam ale onu tebou vyjmenovanou směs nenajdeš
Mife, Dejl reagoval na mě. Holt, hierarchie threadů na debatách je občas neuchopitelná
Žije si svým životem.
Strašné je to Dejlovo hudební video, ne Avoš.
Mj. se mi líbí Riplejka (prý tam má 59 či kolik let?) z Alijena. Tyhle role ji velmi sedí. A také ten zlý voják (jméno nevím, hrál i hlavní roli v seriálu Terra Nova).
Samozřejmě, v prvé řadě mě oslovil ten "lidský, humanitní rozměr" děje. Možná kýč - ale nepovažuji se za žádného uměleckého kritika, alébrž za obyčejného diváckého burana, tak mi to nevadí.
Tedy! Já dostanu virtuální pohlavek za OT a vy dva tady takhle
To nebyl pohlavek :)
Naštěstí íkvé37 to zachránil :)
Já že něco zachránil? Jak a kde se mi to podařilo?
"Brejky ňús" se mi líbí.
Tak pokud jsou to mlade kusy, tak by to mohlo mit i celkem chutný konec
Prirodu mam více nez rád, bohuzel toto je vyplod nezodpovednych lidi, stejne jako bambilion toulavych kocek, působících doslova vrásky ornitologum. No a "slunickari" necht si je vemou domu, pokud uznaji za vhodné...
To teda nevím,mám chalupu v kurníku slepice,ve stodole kuny. Nedaleko v bývalém lomu lišky a slepice jsou všechny,jen myš nikde žádná. Poslední útok provedl na louce dle mamky pochop,dle mě jestřáb.....Myslivci budou tvrdit že u Vás lišky to dělají z důvodu že po odstřelu v zimě mají prachy za kožich.......
Myslivci tvrdí, že to byli psi. Lišku jsem uvedl jen na začátku v dotazu.
Máš brokovnici, nebo flintu ??? :) ať je můžeš odbuchnut ?