Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Fronta na banany

jsem mírně starší. Mě zastihla revoluce na střední škole, pamatuju se jak mě nutili chodit do SSM, na což jsem jim kašlal (to jsem už jel v Pinkfloydech a podobné odpadové buržoustské pakultuře :-D), protože mi tak nějak už došlo, co to je za svinstvo. Ale asi bych nakonec vyměkl, protože ještě i tehdy to bylo tak, že na VŠ brali jen ty co byli ve stádě (i když kdoví, v té době jsem byl mladý, tvrdohlavý a úplně blbý :-)). Naštěstí to koncem roku 89 padlo. Nejhorší na tom všem bylo to vymývání mozků. Začalo to hned zkraje, v mateřinkách. Děti dostaly úkol nakreslit tank, jindy továrnu s rudou hvězdou atp. Pokračovalo to základkou, kde se "muselo" chodit do Jisker a Pionýra, který vedli uvědomělí soudruzi z Lidových Milicí (ale byly výjimky, a pak to bylo spíše o tom, že to bylo takové to klasické české švejkování). Když jste děcko, tak vám to ani tak nepřijde, ale pamatuju se, jak mi rodiče už někdy v roce 1984 (to jsem měl akorát 10 let) řekli, že bych tomu všemu neměl až tak moc věřit. A děd mě začal učit německy (přece jen je to jazyk části mých předků), takže jsem pak mohl sledovat vysílání rakouské ORF a udělat si obrázek sám. No a to byl začátek toho, jak jsem se začal soudruhům smát..

A to můj praděd patřil k zakládajícím členům KSČ (taky se po válce k němu sódruzi moc nehlásili) - jenže to byla trochu jiná doba...

Co se týká přerodu "soušek" na "píčetelky", tam mě to nějak nebere, kreténů byla celá řada, a všude. Většina lidí přežívalo jak se dalo a mnozí to měli jako mimikry a neškodili. Jinak fronty, korupce, křivý charakter, bonzáctví - to je vše dědictví nacismu a komunismu. Tyto dva režimy zbavily Čechy svých elit, a tak (bohužel) máme na Hradě člověka, který se chová a vystupuje jako pohodný.

Dodneška mám osypky z "dobrovolně povinných" akcí, domovních a uličních důvěrníků a výborů, branných cvičení, IPCHO, ateistické výchovy, oslav Rusáků a hraní Internacionály. A asi milionu dalších věcí.

P.S.: dodneška se směju, jak mi děda vysvětloval co to vlastně je ten "bydžé" (budget) o kterém Rakušáci každý rok mleli..

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat