Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Fronta na banany

To koho volit.. možná podstatnější je, že můžeš být volena. Něco se ti nelíbí? Nabídka nic nezmění? Můžeš do toho jít, třeba v komunálu je to možná ta nejlepší cesta. Nikdo tě nebude nutit kvůli tomu být ve straně a prokázat, že myslíš stejně jako vedení. Nelibí se ti, co dělají politici? Pořádej petice, piš do tisku, dneska tě za to nikdo nezavře nebo nezmlátí. Držet hubu a krok je špatný dnes, stejně jako to bylo kdysi. S tím rozdílem, že tehdy to bylo nucený a za vybočení z řady se tvrdě trestalo, dneska je to od spousty (pro mě nepochopitelně) dobrovolný.

Doporučuji také postudovat něco o Maslowově pyramidě, tam je ukryto také spoustu vysvětlení. Některým prostě stačí ty nižší příčky.

Od nostalgie komunizmu a marazmu 90tých let (to už možná pamatuješ, divoký boj o moc, vraždy na objednávku, veksláci) nás možná zachrání lepší dostupnost informací díky internetu a otevření hranic. Mladí jsou zvídavější, poznávají život i jinde a některé možná překvapuje, jak jiné (a lepší) to je v zahraničí, než u nás dnes. Do těhle mladých lidí vkládám naději, že jednou bychom se mohli zbavit nálepky východního státu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat