Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Putin

Clanok vyzera byt na prvy pohlad fajn az na par problemov. Prvym je, ze autor bez hanby kopiruje cele pasaze z inych clankov a Wikipedie. AK sa niekto neunuva ani zformulovat fakty cez svoje myslienky a len prachsproste copy&paste nie je u mna solidnym autorom.
Navyse ma rozosmiali 2 vrdenia z clanku. A to, ze na Castra spachala CIA 600 pokusov o atentat (miestami tvrdi, ze to bola FBI), co mi vychadza pri tyzdennom planovani, logistike a uskutocnovani, ze v kuse nanho utocili 10 rokov (aj cez Vianoce a Novy rok;o))) a ta vymena exilovych vojakov za traktory kus za kus...ehm to uz len koho mohlo napadnut takato kravina;o).
Nastastie Kubanska kriza je pomerne dobre zmapovana, vzniklo o nej kopec filmov a dokumentov a je ukazkou toho ako Rusi vyfajcili s chudakom Castrom, ktory im naivne veril a ktoreho ubezpecovali, ze rakety z Kuby nestiahnu do posledne chvile...vlastne aj vo chvili ked boli nalodene na lodiach stale tvrdili, ze sa nic nedeje. USA a ZSSR spravili biznis a chudak Castro sa mohol ist klzat. Castrova snaha potom otvorit sa voci USA je pochopitelna, ZSSR ako spojenec stratil unho veskery kredit a nedalo sa uz na neho dalej spolahnut. Ochladnutie vztahov medzi spojencami sposobilo aj potom prepad kubanskej ekonomiky, ktora uz nebola dotovana zo ZSSR.
Edit: A este jedna veta ma rozosmiala:

Nad Kubou byl sestřelen americký špionážní letoun Lockheed U-2, který podle mezinárodního práva porušil územní celistvost Kuby

To, co je za paskvil, ze porusil uzemnu celistvost Kuby? To akoze preletel nad Kubou a odkrojil z nej kusok, ci co? Chlapec sa evidentne nevie vyjadrovat. Radsej nech uz nepise lebo pise bludy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat