Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Učit se nebo vzdělávat se?

Dnešní vzdělávací systém je na mizerné úrovni. Dnes se upřednostnuje zapsat si do hlavy presne informace, kterym zak/student nemusi rozumet, staci je udrzet do nejblizsiho testu, a pak informace vypustit. Vsimnete se prosim, ze jsem v predchozi vete nepouzil slovicko "ucit se". O uceni se nejedna, jedna se jen o to mit dokoncenou ZS, maturitu, titul. Tomu ja rikam "vzdelavat se". Nebo-li postupovat v zebricku vzdelani.

Uceni chapu jako proces, kdy si osvojuji nebo zdokonaluji vedomosti a dovednosti. Sem nepocitam zdokonalovavani schopnosti si pamatovat informace, ktere za den zapomenu, takze argument, ze sprtarna je taky uceni, neobstoji.

Čemu dáváte přednost Vy? Chcete, aby Vaše dítě mělo dobré známky nebo aby mělo dovednosti a schopnosti?

Omlouvám se, že mi někde chybí čárky a hacky, až budu u počítače, tak to kdyžtak upravím (pokud to půjde)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
deti-s-hendikepem-by-nemely-byt-ve-tride-s-temi-bez-nej-rekl-zeman-sklidil-kritiku--1444002 j
Mnauik 18.01.2015 12:52
Mnauik
Jeste k tomu Zemanovi: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Retardovane-a-asocialni-deti-… poslední
merlouska 20.01.2015 20:24
merlouska

Jeste k tomu Zemanovi:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Retardovane-a-asocialni-deti-rusi-vyucovani-Nektere-vazne-zaclenit-nejde-zapojuje-se-reditelka-vyjimecne-skoly-do-debaty-o-vyroku-Zemana-355023

Tyjo, ja nevim, co presne ma za zkusenosti, ale nektery jeji vyroky mi prijdou trosku naivni..

Učila jsem na zvláštní škole. Zažila jsem ony vynikající podmínky a zcela jiný učební plán – děti s mentální retardací se tam věnují mnoho hodin pracovnímu vyučování. Jsou tam ideální podmínky pro rozvoj manuálních dovedností a lásky k práci – opět jsme u toho citu. To se jim na běžné škole nedostane.

Mama taky uci na zvlastni skole. Tech hodin pracovniho vyucovani "mnoho" fakt neni (pod pojmem mnoho si predstavuju aspon 8-10 hodin), ne vsechny deti v techto skolach jsou manualne zrucne a krome toho tam velice casto jsou zaci, kteri jakymkoli vzdelanim absolutne opovrhuji .. a manualni cinnosti jeste vic :D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru