Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Učit se nebo vzdělávat se?

Tvoj nazor sa vzhladom na tvoj vek este bude menit, takze je momentalne lehce irelvatny

Se vší úctou, tohle mi připadá jako dost blbý argument, ale nic proti tobě nemám, nečtu ho jen u tebe, ale u dost lidí.

Prvy semester som este tazil z toho, ze som prisiel z gymnazia, ale potom sa zvysovala obtiaznost a ja s mojim pristupom som zacal mat problemy

Ano, na to je ideální střední škola mezi gymplem a technickou školou nebo alespoň nějaká průmyslovka kde učí hodně matematiku.

Skolu som nakoniec dokoncil sice, ale fakt, ze som nebol nauceny sa nic biflovat a vsetko som chapal uz na hodinach mi na vyske moc nepomohol lebo som narazil na veci, na ktore som akosi nemal (deskriptivna geometria, kinematika a hlavne dynamika, casti a mechanizmy strojov, pruznost a pevnost...atd).

Ano, to je na VŠ časté, méně se věnují pochopení, ale spíš naučit se informace, pak je zase zapomenout(bavím se o technické VŠ). Nebýt domácího samostudia, tak je ze mě šprtající opice, která se informace učí bez pochopení (i když se některé předměty bohužel našprtám a úplně je nechápu).

Btw nehanbim sa, ze som vysku pretahakoval, tak ako ty odmietal som biflovanie, vzorce som si pisal vzdy na papieriky, celu matiku som mal na 4ks A4, kde bolo vsetko od derivacii, cez integraly az po diferencialne rovnice 2.radu. A s tym som spravil uspesne vsetkych 5 skusok z matiky. Pride mi zbytocne, aby ziak vedel tie vzorce naspamat, dolezite je, ze ich vie pouzit.

Ano, to je pravda, důležité je vzorec pochopit a umět s ním pracovat.

O skolstve sa da debatovat hodiny, mne osobne tam chyba dnes praveze ten dril, co sme mali mi kedysi, strasne sa experimentuje furt nejake nove osnovy, furt robit tie hodiny detom zaujimavejsim az su z toho take prehypovane, ze su vo finale sprostejsie ako mi pred XY rokmi.

Víc mi dá zajímavá hodina s nějakým pokusem v laboratoři než hodina, kde opisujeme vzorečky z tabule, to můžu i doma z učebnic sám...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat