Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Učit se nebo vzdělávat se?

základním vzděláním musí projít všichni a není tam žádné dělení podle specializací a zájmu lidí

Souhlasím, ale bohužel nepokrývá opravdu ten základ, který by člověk měl umět. Na většině základních škol se neučí, jak se učit, vyřešilo by to spousty problémů. A to je škoda, protože právě na ZŠ získá dítě návyky nejsnadněji (nepočítám-li mateřskou školu)

Z vlastní zkušenosti vím, že jakýkoliv pokus zpestření výuky formou exkurzí nebo zajímavých přednášek na základních školách vyhoří na tom, že tam skupina lidí, které to nezajímá, začne dělat bordel.

Ano, ale exkurze byly povinné. Nebyla možnost se neúčastnit bez omluvenky ověřené rodičem nebo lékařem.

Výměna formy výuky za "učení" skončí neúspěchem studentů u maturity, kde nebudou zvyklí na daný testový systém.

Pokud by se měnila forma výuky, měnil by se i maturitní systém.

jsem studentem 2. ročníku FEL ČVUT, nebudu kvůli zachování neutrality dále specifikovat obor

Není třeba, taková informace se dá dohledat :-D

K vysokým školám - souhlasím s tím, že je teorie důležitá, ale výuka té teorie je dost neefektivní. Teorie by měla být vysvětlována na praktické ukázce. Teorii jsem vždy pochopil, když byl spočten příklad a bylo řečeno, co je co. Pak při čtení vět a definic bylo vše tak nějak jasné a dávalo to smysl.

Zažil jsem ale bohužel i předměty, kde přednášel někdo, kdo moc o předmětu netušil. Nebo tak působil... A to učil dost důležitý předmět, který byl pro můj studijní program důležitý. Kdybych Javu neuměl před nástupem na VŠ, asi bych předmět opakoval jako všichni ostatní kdo s předmětem neměli zkušenosti :) Pozitivem ale je, že někdo dal na anketu a přednášejícího vyměnil - ale zřejmě se tak rozhodl přednášející sám, vedoucí katedry asi nemůže proděkanovi zakazovat přednášet nějaký předmět :D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat