Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obchodní dohoda TTIP aneb korporátní fašismus nenažraných kapitalistických sviní se blíží

Jediné co víme, že se chystá smlouva, který by měla umožnit snažší obchodní výměnu mezi EU a USA. Její podobu nezmáne, zatím (pochopitelně - alespoň pro mě pochopitelně) probíhají jednání jejich výsledek není znám. Smlouva, díky rozdílům snad ve všech oblastech, kterých se týká, musí notně znamenat ústupky a kompromisy na obou stranách, chápu tedy, že ani jedna strana nechce přijít o vyjednávací pozice tím, že to bude propírat na veřejnosti. To by byl oheň na střeše, protože logicky (zvlášť u nás) se kompromisy a ústupky nenosí a buď bude po mojem, nebo prostě nic. Názorem protistrany se vůbec nebudu zabývat, protože přesně neodpovídá mému názoru.
Evropané si dostatešně hlasitě odsouhlasili neaplikovat softwarove patenty, Evropská komise dává mamutí pokuty Microsoftu za monopolní postavení na trhu, Evropská ochrana spotřebitele je dosti značná. Nevěřím tomu, že někdo tyto vymoženosti, které Evropané požívají a jsou ochotni si o ně dost hlasitě křičet, prostě nějakou mezinárovní smlouvou obejde, proti vůli veřejnosti (rozuměj voličů). To jednání nevede jeden člověk (kecy o osobní výhodě) a dohlíží na ně nějaká komise, bude ji schvalovat rada Evropy, ne-li parlament.

PS: nejrozumější jsou tedy nejspíš japonci, protože jedine ty lze občas spatřit na veřejnosti (u nás) s rouškou přes pusu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat