Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Podle čeho se lidé rozhodují, koho volit?

Co sa tyka volby vidim tu zaujimave nazory, ktore ma utvrdzuju v nazore, ze pravo volit by nemalo byt priradovane defaultne. Stretol som sa s tym teraz v jednej scifi knizke, kde to bolo tak, ze volit mohli len obcania a obcanom si sa stal len ked si isty cas sluzil v armade = vykonal si nieco pre stat.
Samozrejme kopec ludi nesluzilo, ale potom zase nemohli volit a to mi pride spravne. Su ludia, co sa o nic nestaraju, potom nahodou idu volit a ich hlas ma rovnaku vahu ako hlas ludi, co okrem seba riesia aj problemy spolocnosti a angazuju sa.
A este som narazil na jednu zaujimavu myslienku z Antiky. Pri volbach ak niekto ziskal nejaky vyrazny naskok (mozno stacilo, ze len vyhral uz si nepamatam) sa stalo hadajte co? My by sme cakali, ze tento clovek sa stal tyranom, ci vladcom. Trt. Tohoto cloveka vyhnali na rok z mesta, pretoze bol velmi nebezpecny, pretoze bol velmi popularny. Takto sa chranili predtym, aby jeden clovek neuchmatol moc do svojich ruk napriklad zmanipulovanim mas. Je to zaujimavy pristup, ze sa volbami neorezava len to najhorsie, ale aj to najlepsie a vladne tam potom ten druhy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat