Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rasismus, imigrace?

Obcan rumunské narodnosti ma zde ve FR veskeré zdravotni osetreni zadarmo

Tak to ale funguje (nebo by spíš mělo fungovat) v celé EU. Občan cizího státu EU by v ostatních zemích měl mít péči (kterou pokrývá tamní pojištění) zdarma. Pokud se přizabije francouz tady, měl by být ošetřen zdarma. Píšu "měl", protože ne vždy a všude to tak funguje. Dřív bylo několik afér, teď už dlouho je docela klid.

obcané CR/SK je podle vas imigrace, prospesna pro nas/vas systém?

Ne. V ČR je poměrně hodně nezaměstnaných místních. Tím myslím ty, kteří (obzvláště mimo velká města) chtějí pracovat a nemají moc kde. Ne ty bezdomovce, kteří se mi tady válí pod balkónem s láhví vodky. I takoví jsou a není jich málo. Proč si sem tedy tahat cizince, když našim pak musíme platit dávky?
Navíc cizinci (obzvláště z východu) pracují za podstatně méně, než by byl ochotný někdo místní (buď nemají na výběr a jsou vykořisťováni, aby přežili, nebo sem prostě jedou na půl roku vydělat něco, žijí tu dobu pod mostem a doma mají něco víc, než ostatní). Právě kvůli této situaci (tatínek dvou dětí prostě za 8 tisíc jít dělat nemůže, protože by neměli co žrát) se narušuje životní úroveň místních.

Přizpůsobování se menšině, která tu je v případě přistěhovalců dobrovolně mi přijde zvrácené. V každé zemi se snažím dodržovat místní zvyklosti (nebo je alespoň nenarušovat). Přestěhoval bych se jedině do země, jejíž situace, zákony a zvyklosti mi vyhovují. Nikoli do země, kde mi to nevyhovuje a pak blbě remcal a snažil se jim tam prosadit moje zvyky, náboženství.....

Vytváření menšin mi vadí, protože se ukazuje, že to nikdy neudělá nic dobrého (menšina se prostě chová jinak a NĚKOMU to vždycky vadí = budou problémy; případně se menšina chová i nelegálně a není možné s tím nic moc dělat (například nedávno jsem si koupil v tržnici od "cizince" pantofle Adidas za pár korun. Nepředpokládám, že mi "cizinec" prodal originály a ani bych to nečekal = porušil zákon).
Tím rozhodně nechci říct, že každý cizinec porušuje zákony. Pokud si tu ovšem necháme vzniknout menšiny, přecijen se za ně líp schová nelegální činnost (všechny stánkaře v tržnici policie zkontrolovat nestihne).

Můj závěr:
Každý má právo si vybrat, kde chce žít a kde se mu líbí, ovšem pro všechny by bylo lepší, kdyby tak všichni činili jako jednotlivci (nebo malé skupiny = rodina...), nikoli jako masa tisíců lidí, kteří v "nové" zemi vytvoří obrovskou komunitu, která si žije vlastním životem.

PS.
Rozhodně nechci, aby můj příspěvek vyzněl jakkoli rasisticky. Osobně proti kolegům z tržnice (ani proti nikomu jinému) nic nemám, spíš mi to přišlo jako vhodný příklad, kdy menšina může díky svému postavení narušovat systém.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat