Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kim Cong Un

Minule sme sedeli v krcme s kamosmi a asi 2h sme sa strasne smiali na pribehoch o Kimovi.
Najvacsi vodca najlepsieho statu na svete je zdrojom humoru asi ako Chuck Noris. Odporucam stranku http://kimjongunlookingatthings.tumblr.com/, kde mozete vidiet tohoto multifunkcneho vodcu v akcii.
Bohuzial som starsi clovek a nespominam si, co vsetko tam odznelo, ale jeden pribeh si pamatam.
Kamarat to prezentoval ako vaznu prihodu, ci je pravdiva neviem.
Severokorejska TV vraj odvysielala spravu o tom, ze Kim Cong Un letel ako prvy clovek na slnko. Samozrejme aj inak propagandou vymlete obyvatelstvo vie, ze slnko je horuce, takze jeho navrat bol zdovodneny tym, ze letel v noci, takze preto nezhorel (to sme sa valali uz po zemi pomaly;o)).
Samozrejme ide aj o to, ze jedine Severna Korea ma taku rychlu raketu, co dokaze spravit trasu Zem-Slnko za jeden den.
Nepoznate este nejaku pikosku o Kim Cong Unovi?
Inak to, ze propaganda robi svoje potvrdil aj jeden zo stastlivcov, ktory mohli navstivit tuto krajinu neobmedzenych moznosti, pretoze sa od svojej sprievodkyne (ktoru kazdy cudzinec dostane povinne a dohliada, aby videl len to co mal) dozvedel, ze drahy vodca vymyslel rokenroll, ze Cocacolu vymysleli serverokorejski vedci a dokonca sa mi zda, ze aj hamburger tam bol spomenuty.
Vsetko, cim sa dnes pysi zapadny svet vlastne pochadza zo Severenej Korei.
Dokedy vlastne dokaze tekto separatny stat existovat a co to spravi s generaciou, ktora raz zisti, ze bola cely zivot klamana?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja to nechapem, ako mozem narazat na ludsku blbost takto okato (nebudem menovat radse;o)). Halo zobu…
fleg 14.10.2014 09:21
fleg
Wiki: Těží se nerostné suroviny v různém stupni zpracování (uhlí, železná ruda, vápenec, magnezit,…
cejna 14.10.2014 09:38
cejna
Nechcem spochybnovat tieto udaje, ale odkial su, ked KLDR nezverejnuje svoje hospodarske vysledky? Z…
fleg 14.10.2014 10:00
fleg
Napriklad na chemiu potrebuju plyn, vele zemneho plynu (u nas DUslo Sala berie 10% zemneho plynu), o…
cejna 14.10.2014 10:53
cejna
Jedine co mozem tomu clanku vytknut, ze neuvadza zdroje, ale inak to posobi doveryhodne a aj popis s…
fleg 14.10.2014 15:29
fleg
Zdroj: Evropská komise Zdroj: Bank of Korea Zdroj: Evropská komise Zdroj: Ministerstvo znovusjed…
cejna 14.10.2014 15:45
cejna
Dnes mam 40, asi ma uz obchadza starecka demencia, alebo slepota. A mozno som videl iny clanok ako t…
fleg 14.10.2014 18:05
fleg
Blahopřeju k dnešní demenci! :-D Ať se tě drží co nejdéle. poslední
IQ37 14.10.2014 18:54
IQ37

Ja to nechapem, ako mozem narazat na ludsku blbost takto okato (nebudem menovat radse;o)).
Halo zobudme sa podaktori.
Takze KLDR ma zapchy ano? Super, takze podme si to rozmenit na drobne.
Ok dovazaju lacne auta z CIny, Cina, ktora ma samotna automobilovu bum a podla mna tam nic nevyvaza, ale ok beriem.
Auta jazdia na co? Na benzin ci naftu. Cize ropa. Ma KLDR naleziska ropy alebo ju tazi niekde? Pokial viem nema. Odkial berie ropu? Jedine z dovozu. Ako sa plati za ropu? Dolarmi. Odkial KLDR ziskava dolare, ked jej export je 0, turizmus je 0 a teraz am uz nenapada iny sposob ako by ziskavali dolare? Predavaju svoju menu na trhu a menia za dolare? Komu?
KLDR nie je Kuba, ktoru dotovali Sovieti, KLDR nema naleziska ropy ako chudobne africke krajiny, KLDR nema oficialne nic. Tak odkial sakra dotuje svoj priemysel a neexxistujucu automobilovu dopravu?
Zamyslel sa niekto odkial beru elektriku ak nemaju atom, uhlie ani vodne ci veterne elektrarne? Uvedomuje si ten niekto, ze KLDR je medzinarodne izolovana krajina? Ok teoreticky im moze suroviny dodavat Cina, ci Rusi, ale ako ich platia a cim?
Toto by ma silne zaujimalo ako tam moze fungovat ekonomika, pri dnesnej nutnosti globalizacie Ved len kolko energie a surovin potrebuje KLDR na svoj vojensky priemysel. Co tak este ten civilny?
Opat narazame na to, ze o tejto krajine vieme len malo, ale myslim si, ze moje teorie su ovela blizsie k pravde ako bezargumentne tliachanie o tom, ze fotky Pchjongjangu su zmanipulovane a ze urcite tam maju zapchy dopravne lebo jedna agentura to povedala.

Wiki:

Těží se nerostné suroviny v různém stupni zpracování (uhlí, železná ruda, vápenec, magnezit, grafit, měď, zinek, olovo a drahé kovy). Na vývoz se vyrábí ocel, surové železo, cement, sůl, dusíkatá a fosforečná hnojiva fosfáty. Vyváží se továrenské výrobky (včetně zbraní), zemědělské a rybářské produkty (rýže, kukuřice, brambory, luštěniny, sójové boby, ryby, skot, prasata, vepřové maso a vejce).

Dováží se ropa, koksovatelné uhlí, textil, obilí, stroje a ostatní zařízení.

Největšími obchodními partnery jsou Čína a vzhledem ke špatným vztahům paradoxně Jižní Korea. Hodnota vývozu byla v roce 2010 2,5 miliardy dolarů, což Severní Koreu staví na úroveň Ugandy, Senegalu nebo San Marina

Taky je potřeba zmínit, že severokorejci neplatí daně. Ale spíš než luxusem to bude tím, že by stejně neměli z čeho...:D
Jinak tvoje teorie o dolarech asi bude mít trhlinu. Pochybuju, že by Čína prodávala KLDR něco za doláče.

Nechcem spochybnovat tieto udaje, ale odkial su, ked KLDR nezverejnuje svoje hospodarske vysledky? Zeby udaje od protistran? Ok, tak ma zaujima ten podiel jednotlivych komodit na vyvoze. Napriklad na chemiu potrebuju plyn, vele zemneho plynu (u nas DUslo Sala berie 10% zemneho plynu), odkial ho maju?
Ak neplatia Cine za dolare tak cim podla teba? Cinancia nie su ziadni milosrdni bratia, predavaju za valuty a silne pochybujem, zeby brali nieco ine ako dolare.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru