Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kim Cong Un

Možná proto, že 25 mil. obyvatel na 120 tis. km^2?

Juzna Korea ma vacsiu hustotu obyvatelstva a hladomory sa tam nevyskytuju. Preco?
Preco po skonceni vojny zaplavilo juzne uzemia statisice utecencov zo severu?
Ked uz hovorime o vojne tak preco neporovnavas vyvoj po vojne v Juznej a Severnej Korei, kedze slo o povodne o jedno uzemie? Nie je to divne, ze jedno uzemie sa rozvinulo v modernu krajinu a druhe zostalo an urovni stredoveku? Nevidis tam analogiu medzi NDR a NSR? Alebo budes tvrdit, ze NDR sa mali rovnako ako v NSR a ze ti ludia utekali na zapad z pleziru? Preco neuteka nikto do Severnej Korei, ale len naopak?
Co sa tyka rozvoja ekonomiky mame tu zopar logicky vysvetleni.
Hospodarstvo akejkolvek krajiny po vojne moze len stupat. Po vojne je totizto kazde hospodarstvo v kolapse a znicene a obnova z 0 je vzdy raketova, takze vykazovat 10% narasty HDP nie je problem. Navyse Severna Korea bola po vojne silne dotovana Cinou, respektive ZSSR, ale to prave skoncilo vdaka rozporom velkeho vodcu s tymito statmi. A tak skoncil ako tento hospodarsky zazrak.
Trosku sa divim, ze sa dnes vobec niekto pozastavaju nad myslienkou, ze nieco tak zvratene ako je KLDR je normalne a pokusa sa o akusi obhajobu systemu (ooo pardon ja som zabudol ty neobhajujes, len sa tu pokusas naznacit, ze KLDR je fajn a my sme vsetci zmanipulovani mediami).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat