
Archivace vína
Rád bych věděl, která vína je vhodné archivovat pro pozdější lepší chuť a která je lepší ihned vypít. (jakostní piju hned)
Občas se mi sejdou lahvinky přívlastkových vín a jelikož nejsem velký odborník přes víno, tak si je ve sklepě uchovávám pro vhodnější chvilky, ale byl bych nerad, aby ztratili přílišným čekáním na jejich otevření. Jak dlouho je vhodné je skladovat, aby měli nejlepší chuť?
pre skladovanie je dôležitá poloha aj teplta flašiek s vínom,u každého typu je optimálnosť iná,v podstate sa dá povedať že nevhodná teplota a poloha flašky dokáže znehodnotiť obsah už po velmi krátkej dobe,mnohé odrody majú tie svoje presne vhodné optimálne teploty na dlhodobé skladovanie,iné vyžadujú biele vína,iné červené,ružové etc,nie nadarmo je veda o víne veda, a správne zaobchádzanie s vínom sa treba učiť