Jaká je podle vás ideální velikost displaye chytrého telefonu?
Máte smartphone? Jakou máte velikost displaye? Jaký OS máte? Vyhovuje Vám to? Měnili byste? Nedělám žádný výzkum, pouze by mně to zajímalo.
Máte smartphone? Jakou máte velikost displaye? Jaký OS máte? Vyhovuje Vám to? Měnili byste? Nedělám žádný výzkum, pouze by mně to zajímalo.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Idealni velikost neposoudim, protoze nemuzu srovnavat. Sama mam ted 4" - je to akorat do ruky, ale mozna bych zvladla i 4,5".
5+ mi prijde jako uz dost velky padlo. Zase to ale muze byt fajn v jinych ohledech.
Měl jsem 3,7" telefon a ten mi přišel moc malý nyní mam 5" a tato velikost mi vyhovuje. Měl jsem možnost si na různých mobilních akcí vyzkoušet i velká pádla 5,5" - 6" plus a to už je na mě moc. Ideál tedy 5".
Momentálně mám 4,3", je to tak akorát, ale věřím, že ani 5 by mi nevadilo, přes 5 bych u mobilu jít nechtěl, to už bych si koupil tablet.
Mám Lumii 920, ta má 4,5"; což mi vyhovuje. Míval jsem i N8 (3,7") a v porovnání s tím mi ta Lumia přišla jako hrozné pádlo
Můj má 4,2 a plně mi to vyhovuje. Ale ne palců, nýbrž centimetrů.
A ani nepotřebuji, aby byl telefon chytrý
Otázka v nadpisu je úplně špatně, protože úhlopříčka displeje má jen trochu společného s velikostí a nic s tvarem. Můj Samsung má při 5" zaoblené rohy, drží se mi dobře, ale víc už bych nechtěl. Tehdejší konkurent, Sony Xperia Z, mi je v ruce i přes stejnou úhlopříčku nepříjemný, na moji ruku má moc hran. LG G2 se mi drží při větší úhlopříčce dobře, zatím co hranatý iPhone 5S mi s 4" do ruky ne a ne padnout.
Jinak mé telefony mají 4" a 5", paradoxně mi oba sednou do ruky tak stejně. Galaxy S4 šetří místem kolem obrazovky, je zakulacený. Lumia 520 místem plýtvá a má jen lehce zakulacené rohy.
Mám telefon s 3,7" displejem a velikostí je tak akorát. Větší bych nechtěl (už i tak je mi ta placka někdy v kapse nepříjemná). Takže jsem hlasoval pro první možnost.
Nějak mi nepřirostlo k srdci, že bych telefon používal na nějaké složitější brouzdání po netu, sledování filmů nebo čtení knih. Na to mám NTB a někdy v budoucnu možná pořídím tablet (ani ten nechci moc velký, ipad mini se mi zdá ok).
7" Vic se nevejde do kapsy a blbe se drzi jednou rukou. A min je zase min, a ja radsi vic nez min.
Mám
4,2
BlackBerry OS 10
Ano
Možná za iPhone
Jsem spokojený s tím, co mám. Velikost mezi 4-4,5 mi přijde ideální, víc bych nechtěl, kdo se s tím má pořád tahat... ty okolo 6" nechápu vůbec. to bych si koupil rovnou tablet.
Telefon bych neměnil. Wp mě neoslovily, android... nechci a na iPhone nemam prachy, takže volba jasná. trošku mi vadí malá výdrž baterky, chtělo by to upravit... to je ale asi u všech smartphonů. pokud by se mi moje z10 rozbila, asi bych stáhnul po BlackBerry znovu, krom baterky nemůžu říct jediné křivé slovo.
BlackBerry nejsou špatné telefony, líbí se mi Z30 a nedávno představený Passport, který vypadá zvláštně, jen je škoda že je BlackBerry na hranici s HTC a za chvilku nikdo nebude vědět co to BlackBerry je (můj názor). Asi bych si musel chvilku zvykat a hlavně se učit gesta, ale to není zase až tak velký problém
Idealni velikost asi neexistuje, spis mi vadi, ze posledni dobou vyrobci tlaci padla 5,5" a vic a mensich se dela cim dal mene, takze neni vyber.
Sam jsem mel 3,7" a myslel jsem si, ze to je idealni, ted mam 4,5" a zjistl jsem, ze bych maximalne snesl 5", ale vic uz ne. Zalezi to na velikosti ruky, nekdo da i tech 5,5", ale ja nemam tak velke chapadlo, nekdo zase chce nosit foun v kapse a tam se vetsinou vejde tak 4" a vic uz ne.
Pro me osobne teda idealni velikost asi ty 4,5" a snesu i +- 0,5".
Edit: OS jedine Android. Teda dokud nebude dokoncene Ubuntu Touch.
- Samsung Galaxy SII
- 4.3"
- Android 4.2.2 s nadstavbou CyanogenMod (10.1.3 stable)
- Po nahrání CM naprosto
- Asi ani ne. Přemýšlel jsem několikrát nad novým telefonem, ale pak jsem si řekl - proč vlastně? Hudbu to do sluchátek přehrát umí, psát a volat taky jde, sem tam nějakou hru to taky zvládne (nehraju ty nejnovější pecky na Androidy) a vyfotit se s tím také dá. (A teď jsem si pořídil kompakt)
Čtyřpalcový, max 4,3" a samozřejmě Android, od verze 4.0.4
Cokoliv mezi 4 a 5 palci. Dosti záleží na konkrétním kusu, jak se drží, jak má tvarované okraje atp.
Používám Android i WP8.1. Oba systémy mají plusy i minusy. Vyhovují mi svým způsobem oba (plusy a minusy mají i operační systémy na PC a člověk si na ně zvykne).
iOS, potažmo iPhone bych klidně používal, je to dobrý OS, akorát nemám peníze na pořízení požadovaného HW.