Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Je dítě lepší, než "hotový" dospělý člověk?

Právě jsem utrpěl reklamu, ve které se dí, že "každé dítě potřebuje radost a odpočinek" (či tak nějak). Znamená to, že strýček a tetička ne? Proč se děti preferují nad vzdělané a "hotové" lidi? Namítnete, že se z něj může stát geniální /něco/ - to je sice fakt, nicméně čekat na to /něco/ bychom mohli tisíc let. Proč se sdělovací prostředky pozastavují nad smrtí smrada, když ve stejném okamžiku zařvalo deset profesorů (jen příklad)? Vysvětlete mi to někdo.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
stejné jako když mě propouštěli z práce a vedoucí ti řekne: "ty jsi mladý, ty si určitě ještě nějak…
kamzl 07.09.2014 15:38
kamzl
Nerad mluvím v příkladech, ovšem jeden ti dám: opravuju CNC mašiny (mám jich "pod sebou" cca osmdesá…
mif 07.09.2014 16:02
mif
o čem mluvíš máš pravdu se o tom nepřu, je to tak...ale v podstatě je to hnus.:-x
kamzl 07.09.2014 16:06
kamzl
Hnus to bez debat je. Jak se mají mladí učit, než od praxe starých? Škola ti dá šit. Nemáš praxi, pr…
mif 07.09.2014 16:20
mif
Pěknou budoucnost jsme jim nachystali, není-liž pravda? :-D
IQ37 07.09.2014 16:35
IQ37
Je. Za to já ale nemůžu. Vychovával jsem si mladého, vyhodili ho (potřebovali zaměstnat sekretářku p…
mif 07.09.2014 17:26
mif
Až mě zarazilo jak jsme na tom podobně, taky teď dělám servis CNC (konkrétně hydr. lisů) a do toho s…
Roker 07.09.2014 19:15
Roker
V kolosu se totiž hledí i na jiné věci než efektivita. Kdejaký nadvedoucí či podředitel se snaží něk… poslední
L-Core 07.09.2014 20:23
L-Core

stejné jako když mě propouštěli z práce a vedoucí ti řekne:

"ty jsi mladý, ty si určitě ještě nějakou práci najdeš" ale 62 letého hotového člověka nevyhodí.Proč asi?

to samé jako když jsem si šel zažádat o přidání(ne práce - ale mzdy) odpověď byla: " v plánu jest přidat těm co už pro podnik něco znaměnají" čili přidají a váží si víc člověka, který má 2 měsíce do důchodu a přidají jemu než tobě, který živí 2 děti a splací hypotéku.

Nerad mluvím v příkladech, ovšem jeden ti dám: opravuju CNC mašiny (mám jich "pod sebou" cca osmdesát, zhruba patnáct let). Koho vylijou, když budou chtít nového rukávníka, a THP /režije/ blokuje jeho plat? Tvora, který o strojích /a jejich bolístkách/ něco ví, nebo eléva, an se jim a jejich hříchům ještě nestačil naučit? Nechci být krutý (určitě jsi inteligentní a znalý problematiky ve svém oboru), ale /být majitelem firmy/, raději si nechám starého držáka.

Hnus to bez debat je. Jak se mají mladí učit, než od praxe starých? Škola ti dá šit. Nemáš praxi, protože tě nikdo nezaměstnal, protože nemáš praxi, a nemáš zaměstnání, protože nemáš praxi. Uroboros. Já už mám blíž ke smrti, než k výskytu, tak je mi to jedno. Nezávidím ale mladým absolventům jakýchkoliv oborů.

Je. Za to já ale nemůžu. Vychovával jsem si mladého, vyhodili ho (potřebovali zaměstnat sekretářku padesátého ředitele /nevím čeho - ale kdo tohle ví?/ ]:)). Druhého mladého, kterého jsem si připravoval, odvelili na post umrlého na absolutně odlišný post. Můj kolega jde příští rok do důchodu. Sám pozici nezvládnu. Tedy špagát nebo výpověď. Jasně, druhé zaměstnání (servis a skládání PC) mě docela uspokojuje, nicméně "spatřiv mzdu služebníků domu tohoto, obrátil se a hořce zaplakal". Vulgo - tím si nevydělám ani na nájem (na ten asi jo). Už teď jsem jenom pytlíček nervů.

Až mě zarazilo jak jsme na tom podobně, taky teď dělám servis CNC (konkrétně hydr. lisů) a do toho servis elektroniky (mobilní telefony a notebooky), ale taky mám dlouholetou zkušenost z podnikání (právě ve druhém z mnou zmíněných oborů). No chtěl jsem se dostat k tomu, že jsem příšel na jednu dost zásadní věc. Ve velké firmě, kde dělám teď jsem se musel naučit, že to holt chodí jinak, než ve vlastním kšeftě, případně v menší rodinné firmě. Člověk nesmí řešit spoustu věcí co se jak dělá a proč a musí si dobře odvést svoji svěřenou práci (alespoň tak by to být mělo, praxe je ale mnohdy jiná, jak vidím kolem sebe). Například vidím, že nějaká součástka je už na hranici živostnosti a bylo by dobré ji vyměnit (firmu by to příšlo příklad na 5000kč), ale pokud na to člověk upozorní, je mu řečeno, že je sice fajn, že si všímá, ale pokud mašina jede, tak se odstavovat nebude. Že až se to zkurví a vezme to s sebou dalších X věcí a nyní mašina bude stát 3 dny a vyjde to na 50tis., už nikdo neřeší... Ze začátku mě toto rozčilovalo i když by mi to mohlo být jedno (typický přístup - moje to není, to ale bohužel neumím), dneska ale vím, že s tím nic nenadělám a snažím se si hledět své práce a tu si odvést tak, abych se za ni nemusel stydět.

Otázka je, zda to v kolosu, který zaměstnává 4tis. lidí jde řešit jinak, třeba podobně jako v té rodinné firmě. Osobně si myslím, že nikoli...

V kolosu se totiž hledí i na jiné věci než efektivita. Kdejaký nadvedoucí či podředitel se snaží někomu známému přihrát kšefty. A když se posere něco za 50kKč, je z toho větší vejvar než z pětistovky. Obzvláště, když práci udělá spřátelený externista.

Vrchní velitel/majitel to bohužel nevidí, lidi pod ním ho od podobných informací spolehlivě ochrání.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru