Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak je teď v Rumunsku?

Syn přišel s tím, že ho zaměstnavatel asi bude vysílat služebně do Rumunska. Za totality jsem slyšel, že tenhle stát mezi servisáky co jezdili do zahraničí nebyl dvakrát oblíbený. Kdo máte zkušenosti z poslední doby? Co byste mu poradili na cestu?

Předmět Autor Datum
Ja tam byl pred 10. lety a docela dobry a to se to prej jeste zlepsilo - se stavem pred 25. lety, kd…
bahno 23.08.2014 23:39
bahno
Hlavně se nabal spoustou léků na průjem. Živočišné uhlí nemusí stačit. A možná pár litrů domácí sliv…
L-Core 24.08.2014 13:06
L-Core
Dovazet slivovici je jak dovazet sovy do Athen. Dyt to pisu, najit si kvalitni zdroj tsuiky, ne ten…
bahno 25.08.2014 14:41
bahno
No nevím. Raději bych si ji dovezl než kdovíkde kupoval a pak oslepl. Já byl v Rumunsku jen jednou,…
L-Core 25.08.2014 15:29
L-Core
Vrátil jsem se před týdnem,obchodáky (Lidl a spol) jak u nás,pokud si nebudeš dávat hamburger někde…
miroslav 24.08.2014 17:29
miroslav
Na ty pumpy vůbec bacha - často tam operují bandy, které ti buď chtějí něco prodat, nebo alespoň pov…
Kurt 26.08.2014 15:39
Kurt
Byl jsem tam na tejden loni (teď je to přesně rok:-)) a úplně v pohodě. Jediný co, tak občas cesta c…
afroman 26.08.2014 23:04
afroman
jo a radši jsem nepil vodu z kohoutku, jen balenou ze supermarketu a nekupoval žádný jídla z pochybn…
afroman 26.08.2014 23:05
afroman
Spoluziacka sa vydala za Rumuna a zije tam uz skoro 15 rokov a obcas sa az divim, ze ako si to tam c…
fleg 27.08.2014 16:50
fleg
Z Bukurešti (1979) si pamatuji jen hlavní vlakové nádraží v centru města. Nic strašnějšího (oblast "… poslední
L-Core 27.08.2014 20:02
L-Core

Ja tam byl pred 10. lety a docela dobry a to se to prej jeste zlepsilo - se stavem pred 25. lety, kdy jsem tam byl s rodicema na dovoleny to neslo moc srovnavat uz tehda. Co bych poradil na cestu? Dat na prostej rozum, nelezt do ctvrti co vypadaji jak Chanov a najit si dobrej zdroj kvalitni tsuiky. Jinak by mel bejt v pohode.

Dovazet slivovici je jak dovazet sovy do Athen. Dyt to pisu, najit si kvalitni zdroj tsuiky, ne ten hnus z plastu v supermarketu, ale od nekoho kdo pali. Ale faktem je, ze na vesnicich je to jak v tom vtipu:

Turista: Dedo, pali se tu nekde slivovice?
Deda: Vidis ten kostel na navsi? Tak tam ne, jinak vsude.

Zivocisny uhli ci endiaron - no, stejne se s tim clovek musi smirit, zejmena pokud se nehodla stravovat pouze v lepsich restauracich ve mestech. Ale u nas vsech to byl akorat jednodenni, rychlej a pak uz byl clovek zase v pohode. Proste si vytvorit imunitu vuci mistnim breberkam jako mistni, ostatne mam pocit ze i u nas staci ject nekam o dva kraje vedle a dopadne to podobne.

No nevím. Raději bych si ji dovezl než kdovíkde kupoval a pak oslepl.

Já byl v Rumunsku jen jednou, na čundru v roce 1979. Chytl jsem takovou "mamaiku" (tak se říkalo rumunské intenzivní sračce), že jsem myslel, že snad chcípnu, drželo mě to tak 3 dny, zabraly až koňské dávky Ftalazolu.

Byl jsem tam na tejden loni (teď je to přesně rok:-)) a úplně v pohodě. Jediný co, tak občas cesta co je v mapě jako silnice 3.třídy je kamenitá polňačka po který se normálním autem nedá jet, po silnici jezděj mezi kamionama povozy s koněm a ve městě kolem tebe choděj toulavý psi, ale dá se na to celkem zvyknout:-D. S autem bych radši parkoval někde v civilazaci - u benzínky, u obchoďáku atd. Cikáni tam jsou dost ale v pohodě, nestalo se mi že by mě někdo otravoval, až na chlápka u benzínky co mi chtěl prodat samsung galaxy s4:-D

Spoluziacka sa vydala za Rumuna a zije tam uz skoro 15 rokov a obcas sa az divim, ze ako si to tam chvali. Byva sice v Bukuresti a apatri socialne medzi vyssiu vrstvu, ale minimalne Bukurest je vraj normalne europske velkomesto.
Vlastne tam mame ist na vikend povymetat nejake bary o mesiac, takze ak pockas dam ti vediet ako to tam bolo, ja od toho az tak moc necakam, aj ked ona tvrdi, ze my na SK sa mozeme s nasimi diskotekami, barmi, restika schovat a ze na ich nemame.

Z Bukurešti (1979) si pamatuji jen hlavní vlakové nádraží v centru města. Nic strašnějšího (oblast "dopravní infrastruktura") jsem již nikdy v životě neviděl. Když vezmu v potaz, že to bylo za socialismu, kdy se všichni měli dobře (a stejně) - nebo lépe, "měli mít", naprosto nechápu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru