Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Krym ma to o co si koledoval

Na svete su prve ekonomicke spravy z Krymu. Kto nebol trubka nie je prekvapeny, obyvatelia Krymu, ale boli zmagoreni propagandou a teraz potichu repcu.
V skratke. Krym presiel z hrivny na rubel, co spustilo skokovu inflaciu. Sucasna je na urovni 30%, v casoch, ked na SK sme mali par mesiacov dozadu dokonca deflaciu pomerne zaujimave. Podotykam, ze ako clovek s konomickym vzdelanim, ktory sa o taketo veci celkom zaujima si myslim, ze sa este bude zvacsovat.
Este zaujimavejsie su spravy, ktore hlasi hlavny zdroj prijmu Krymu....turistika. Prepad prijmov o 50% oproti minulemu roku, Ukrajinci samozrejme na Krym uz nechodia, Rusi sa tam zase nemaju jako pohodlne dostat, pretoze spojenie je jedine letecke, alebo cez trajekt. Pomerne komicky vyznieva snaha Moskvy spravit z Krymu akesik obrovske Las Vegas. To, ze hazard zachrani cely Krym si moze mysliet len blbec. Ale mozno to vedel dobre obkecat nejaky marketingovy mag a v Moskve tomu naozaj veria;o).
Toto vsetko bolpo logicke, nakoniec sam som sa tu uz zamyslal nad tym ako chcu Krym Rusi zasobovat, ked je izolovany, aj preto som chapal ich snahu o odtrhnute vychodnej casti Ukrajiny.
Zaujimave, ze som sa dnes docital o planoch Kremla presunut na Krym mensiu armadnu jednotku...zeby na udrzanie pripadnych buducich nepokojov?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Boze, to jsem ti mohl rict i bez ekonomickych zprav, ze asi na tom Krym ted nebude uplne dobre, kdyz…
RedMaX 14.08.2014 21:12
RedMaX
Ja narazam na euforiu obyvatelstva ako bola prezentovana v mediach, ze v Ukrajine im bolo zle a tera…
fleg 14.08.2014 21:18
fleg
A z jakého důvodu by se nemohli odtrhnout, když na ně celou dobu ten prozápadní Kyjev sral a jen je…
Chocholoušek 15.08.2014 02:48
Chocholoušek
Byls někdy na Ukrajině? Tam se rozpadá úplně všechno (taky důsledek ruského bačování v posledních 90…
touchwood 15.08.2014 22:52
touchwood
Nevím, jestli by pro Ukrajinu ta asociační dohoda byla nějaká výhra. Asi nejzajímavější analýzu celé…
karel 15.08.2014 23:17
karel
Pan Macek je eurofob ́, tam se ani nedivím, že se staví do pozice obhájce ruských zájmů. poslední
touchwood 16.08.2014 07:17
touchwood

Boze, to jsem ti mohl rict i bez ekonomickych zprav, ze asi na tom Krym ted nebude uplne dobre, kdyz hned vedle zuri valka. Bych chtel videt toho turistu, kterej ti pojede na Krym, ikdyz teda moje skromne prani by to bylo, kdyby Rusaci zacali jezdit na Krym na dovolenou misto do Ceske republiky, fakt me tu ty hovada rusky serou. (sory ale to nejde napsat mirneji).

Ja narazam na euforiu obyvatelstva ako bola prezentovana v mediach, ze v Ukrajine im bolo zle a teraz sa o nich pstara maticka Rus. Aj bez vojny by prisla inflacia a turizmus siel dole. Rusi to nevykryju sami, kto okrem nich by tam siel? A krym je izolovany geograficky, a preto by sa Rusom kurevsky hodilo, keby prisla Ukrajina o Doneck a Luhansko.

A z jakého důvodu by se nemohli odtrhnout, když na ně celou dobu ten prozápadní Kyjev sral a jen je využíval? Žádné investice, jen vydírání a podle toho novináře jsou ti obyvatele určeni k likvidaci. To samé by měli beztak v plánu po vstupu do EU - využítí (rozkradení) dotací, vydírání a šílená korupce. Proč tu mít takovou svoloč?

Byls někdy na Ukrajině? Tam se rozpadá úplně všechno (taky důsledek ruského bačování v posledních 90 letech), nejen na Krymu. Mimochodem, asociační dohoda s EU, která by mohla vývoj na Ukrajině zvrátit, byla rusákům trnem v oku - proč myslíš?

Rusákům se dobře vládne tam, kde mají kontrolu nad vládnoucími elitami (podobnost s ČSSR po okupaci v 68. roce není náhodná!!) O lidi se nestarají. To platilo za cara, platilo to za bolševika, platí to i za Putina.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru