Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Krym ma to o co si koledoval

Na svete su prve ekonomicke spravy z Krymu. Kto nebol trubka nie je prekvapeny, obyvatelia Krymu, ale boli zmagoreni propagandou a teraz potichu repcu.
V skratke. Krym presiel z hrivny na rubel, co spustilo skokovu inflaciu. Sucasna je na urovni 30%, v casoch, ked na SK sme mali par mesiacov dozadu dokonca deflaciu pomerne zaujimave. Podotykam, ze ako clovek s konomickym vzdelanim, ktory sa o taketo veci celkom zaujima si myslim, ze sa este bude zvacsovat.
Este zaujimavejsie su spravy, ktore hlasi hlavny zdroj prijmu Krymu....turistika. Prepad prijmov o 50% oproti minulemu roku, Ukrajinci samozrejme na Krym uz nechodia, Rusi sa tam zase nemaju jako pohodlne dostat, pretoze spojenie je jedine letecke, alebo cez trajekt. Pomerne komicky vyznieva snaha Moskvy spravit z Krymu akesik obrovske Las Vegas. To, ze hazard zachrani cely Krym si moze mysliet len blbec. Ale mozno to vedel dobre obkecat nejaky marketingovy mag a v Moskve tomu naozaj veria;o).
Toto vsetko bolpo logicke, nakoniec sam som sa tu uz zamyslal nad tym ako chcu Krym Rusi zasobovat, ked je izolovany, aj preto som chapal ich snahu o odtrhnute vychodnej casti Ukrajiny.
Zaujimave, ze som sa dnes docital o planoch Kremla presunut na Krym mensiu armadnu jednotku...zeby na udrzanie pripadnych buducich nepokojov?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat