Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Potřebují vůbec žáčci tablety, nebo notebooky?

Z článku na diit.cz je zmínka o experimentech na některých "Emerických" školách v podobě iPadů pro žáčky. Samotný článek není nic objevného, mimo "přetahování" mezi tablety a notebooky, ale samotná diskuze pod článkem je daleko zajímavější a signalizuje něco ošklivého, nepěkná to věc©, v našem školství a hlavně náhledu na jeho fungování a styl výuky. Názory, že psací písmo je "archaismus", považuji osobně za tupost nejvyššího zrna! "Comenia Script" za zrůdné zneužití jména a odkazu J.A. Komenského ve jménu komerce a výdělku a za cenu zneužití malých dětí. Dokonce bych neváhal navrhnout označení jako: "psací pedofilie".
Zrušíme psací písmo, pak matematiku, fyziku, ostatní přírodní vědy a nakonec by se mohla všeobecná školní docházka zrušit úplně - celé 1984!

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dnes mnoho vecí funguje podla známeho murphyho pravidla,že kto tomu rozumie,ten to nerobí,kto tomu n… poslední
audax 18.08.2014 22:49
audax

dnes mnoho vecí funguje podla známeho murphyho pravidla,že kto tomu rozumie,ten to nerobí,kto tomu nerozumie,ten to robí a kto to nerobí,ani tomu nerozumie,ten to riadi....všade sa začalo v podstate likvidovať to,čo tu roky fungovalo a mnohé z toho bolo obdivované aj tými západniarmi,dnes sa preberá americký model,kde sa učí len úzka špecializácia na určitú oblasť,jeden pozná dokonale šrouby,druhý matice,problém nastane v tom,že ani jeden poriadne nevie,ako šrouby a matice použiť spolu,to sa nikto neučí,to riadi manažér,ktorý nemá obvykle ani šajnu,čo je to šroub,ako vyzerá matica,kde je závit,čo je to závit a ktorým smerom treba točiť maticu oproti šroubu alebo šroub do matice,ale vie,že každé školenie plebsu musí byť zapísané v bezpečnostnej karte a vodovodné trubky musia mať osadené predpisovo vyfarbené šípky,ktorým smerom v nich tečie voda.....

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru