Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Potřebují vůbec žáčci tablety, nebo notebooky?

Skolstvo ide do sraciek, vidim to za tie roky, co pre skoly pracujem a potvrdzuju mi to ucitelia napriec celym spektrom, od mladych, cerstvo dostudovanych az po starych matadorov so 40 rocnou praxou. Je jedno, ci ide o ZS, SS alebo VS.
Chodievame ako byvali studenti pravidelne na lyziarske vycviky so strojarmi (SjF STU BA). Tento rok prisiel pozriet aj dekan a mali sme s nim zaujimavy rozhovor o skolstve. Opis situacie by zabral dlhsi odstavec, takze vypichnem aspon svetly bod, ze dekani vsetkych fakult STU bojuju za zrusenie bakalarskych studii, pretoze sa zistilo, ze je to blbost a vychovavaju rychlokvasky. Strojari, chemici, architekti, stavbari...vsetky technicke vedy. Pritom studia vyrazne ubudlo, priklad...ja som mal 4 matematiky + statistiku, 3 semestra fyziky, 2 semestre Pruznosti a pevnosti (na tom koncilo asi 80% studentov v skole). A dnes? 1 matika, Fyzika spojena s niecim inym v jednom semestri, Pruznost jedna a aj to este okliestena.
Dekan (ucil este nas) si len smutne povzdychol, ze uroven studentov z roka na rok klesa a ze dnesni sa s nami nedaju porovnat (zo skoly som asi 15 rokov).
Stredne skoly je deto a na ZS sa to zacina rodit. Deti su stale "pretazovane", takze sa vymyslaju chujoviny nad chujoviny. Deti su coraz sprostejsie, rodicia menej tolerantni a sebakriticki. S duchom upadna vyrazne aj telo, siestaci z hokejov triedy okrem 2 nevedia spravit kotul vzad! Kurva sportova trieda a oni nezvladaju zakladny cvik? To, co za motovidla potom su tie deti?
Skolstvo sa furt modernizuje a pritom aj podla vysledkov a statistiky vychovavame celu generaciu degradovanych jedincov. Je mi z toho zle a velmi fandim zopar jedincom, ktory sa pokusaju bojovat s veternymi mlynmi (to su ucitelia, co seru na furt sa meniace nariadenia z ministerstva a ucia po svojom).
Btw dnes je uz pomaly v kazdej triede na skole interaktivna tabula, ktora vlastne vytlaca (vytlacila) klasicku tabulu, pritom polovica ucitelov v nej napriek mnohym skoleniam nevie takmer nic robit.
A naposledy ma dostal nastupca Meotaru (starsia generacia pamata). Vyzera to ako mala stolna lampa s podsvietenim, ma to podradny CMOS cip a blbu optiku. Napriklad si to nevedelo poradit s vymalovanou omalovankou a farbami v nej. Proste to videlo len bielu. Stoji to pekny peniaz, nevie to o nic viac ako bezna web kamera. Ale ministerstvo zakupilo tisice tychto predrazenych nezmyslov.
Skoda hovorit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat