Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vysílá humanitární konvoj na Ukrajinu

Dvoukolový volební systém do pozice, kde se vybírá jedna osoba považuju za nešťastný. V podstatě z něj vždycky vyjde člověk, kterého volila menšina. Jednoduše pro to, že když se mu postaví dostatečné množství kandidátu, rozmělní si mezi sebe prostestní hlasy a on (s nějakým dalším špatným kamarádem) získají nejvíc v prvním kole (byť o prsa).

To ale není příklad parlamentu, který by měl (ideálně) poměrově zastupovat všechny názory ve společnosti. To bychom rovnou mohli volit dvoukolově jednu stranu a parlament zrušit. To, jak se svými úspěchy ve volbách jaká strana naloží (ku prospěchu svých voličů), to už je na ní a na dohodě s ostatními stranami (proto se nějaký 5% strana dostane do vlády a jiná 10% ne).

V situaci, když 40% stačí k získání né 40% v parlamentu, dokonce ani 50%, ale 2/3 většiny nejde o férovou soutěž. PS: to, čím tady argumentuješ přesně popisuje moje věta, že diktátor je legitimně zvolen jen jednou. Pak využije většiny k ohnutí ústavy a vlastně pojištění své pozice v dalších volbách. Ať už deformací systému pro svůj prospěch, represemi, ovládnutí medií a tím i informacemi pro lidi...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat